Counter Strike

Vertigo leselejtezése a boost service csapatok ellen irányult?


A pénzért rank upot ígérő oldalak meglepően nagy forgalmat bonyolítanak, eddig Vertigo volt a kedvenc játszóterük. Mi lesz most?

Az epénisz fogalmát úgy vélem senkinek sem kell bemutatni. Ha mégis, akkor röviden így fogalmazhatnánk össze jelentését:

Az epénisz alatt értjük, mikor valaki jelentéktelen netes dolgokkal kérkedik, amiért gyakran a kisujját sem kellett megmozdítania. Például otthoni setup a szülőktől, hozzászólások közötti elsőzés, egyetlen alkalommal előforduló magas pontszám, stb.

Ilyen lehet CS:GO-ban a Global Elite rang, sokaknak ugyanis nem az számít, hogy versenyen mit mutatnak, csak a nevük mellett szereplő rang. És még fizetni is hajlandóak érte, hogy elmondhassák magukról: “Globál vagyok!” Legalábbis ikonban, skillben ugye közel sem.

Silver 1-ből Globalig fölmenni nem kevesebb, mint 150 dollár a boostolással foglalkozó oldalaknál. 40.000 forintot is ér tehát valakinek, hogy papíron a legjobbak közé tartozzon.

De hogyan működik? Hogy jön ide Vertigo?

Vertigo egyrészt nem egy népszerű pálya, ha két 5-ös premade egyszerre kezd el játékot keresni, egymás ellen fogja bedobni őket. Az egyik csapat AFK-ol, a másik lemészárolja őket, easy 16:0. Egy kör ugyanis kb 13 másodpercet vesz igénybe!

Ráadásul ugye egy ügyes ugrással a CT-k pár másodperc alatt Terror kezdőre kerülhetnek, így aztán még gyorsabb a mészárlás. De ennél sokkal kifinomultabb módszerek is léteznek már. Global Elite botok ellen kell játszani, only Vertigo és egy Win kb 15 perc. Állításuk szerint a siker garantált:

100% legitnek hirdetik és tökéletesen biztonságosnak, VAC és Overwatch fel sem merül. A Valve már többször megpróbálkozott felvenni a harcot a boost szolgáltatással, legutóbb azon igyekeztek, hogy Őrség ügy lehessen az egy helyben álló 16:0-s meccsekből:

A Valve megerősítette: lecsaphat a boost szervezetekre és Őrség ügy lehet belőlük – gamer.hu

Az Overwatch rendszerben eddig még nem volt ilyenre példa, a boostolás lehet az első, ami utólag bekerül. “Ha ennyire zavar titeket, akkor büntetni fogjuk!” – így hangzik a Valve állásfoglalása a boost szervezetekkel kapcsolatban, amikre egyre többen panaszkodnak a játékon belül.

Úgy tűnik azonban, nem jártak túl sok sikerrel és más eszköz után néztek. Egészen egyszerűen kivették Vertigót a Versengő pályák közül, volt-nincs 15 perces villám boost!

6 klasszikus pálya is kikerült MM-ről az új update után – gamer.hu

A két beígért pályával ellentétben háromszor annyit vettek ki Versengőből, ráadásul helyettük csak négy újat kaptunk. Ráadásul micsoda távozók! A fejlesztők az Operation Hydra végére azt ígérték, az Operation két legnépszerűbb mapja állandó jelleggel is bekerül a játékba. Értelem szerűen az addigi állandó mapok közül a két legkevésbé kedvelt adja majd átadni a helyét.

A kérdés csak az, mennyire érinti érzékenyen ez a tiltás a boost szolgáltatásokat? Hiszen több száz dollár túl nagy pénz ahhoz, hogy csak úgy leálljanak. Ha már erre kitenyésztett Global Elite BOT-jaik vannak, valamit biztos kitalálnak, hogy folytatni tudják a bizniszt:

  • Dust2 “rush mid” BOT-ok késsel, szintén könnyű frageket jelentenek majd
  • Marad a 4 Global carry-zi a meccset a megrendelő meg csak nézi
  • az AFK, vagyis egy helyben álló BOT-ok például Office-on szintén gyorsan levadászhatóak
  • és még ki tudja mennyi ötlete lesz az ebből élő booster oldalak tulajdonosainak

De Vertigo nélkül legalább nehezebb dolguk lesz, ez is valami!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva