Counter Strike

Ha így folytatják a csapatok, még sokáig nem lesz meg az 1 millió dollár gazdája


Az Intel Grand Slam ötlete nagyon ígéretesen indult, csak azóta olyan kiegyenlítetté vált a csapatok közti meta, hogy minden versenyt más nyer.

Amikor bejelentették az Intel Grand Slam ötletét, mindenki ujjongott az örömtől. A sorozat ugyanis szó szerint ingyen pénzt ígért a profi csapatoknak.

A koncepció szerint, ha egy csapat egymást követő 10 versenyből 4-et megnyer, azonnal utalnak neki 1 millió dollárt!

A kihívásban az IEM, az ESL One, az ESL Pro League döntők és a DreamHack Masters versenyek tartoznak bele. Ha 10 verseny után nincs olyan, aki 4-et nyert, megy tovább a versenyfutás és mindig a legutóbbi 10 eredmény számít.

A bejelentés óta eddig 4 olyan verseny zajlott le amik már beleszámítanak a Grand Slambe. Az ESL One: köln, a DH Masters Malmö, az ESL One: New York és a mostani IEM Oakland.

Okosabbak viszont nem lettünk az első győztes esélyeiről, hiszen 4 versenyen 4 különböző győztes született.

Forrás: Liquipedia

Idén még következik egy ESL Pro League döntő, utána már csak az IEM Katowice jövő márciusban. Szóval 2017-ban már biztosan nem lesz győztesünk, de ha így folytatják, lehet jövőre se! Mert ott van még egy Astralis, ott van egy Cloud9 és egy North, vagy egy Virtus.pro, akik bármikor húzhatnak egy LAN-t.

Hiszen ha ugyanezen versenyek korábbi eredményeiből indulunk ki, pontosan őket látjuk. Az IEM Katowicét legutóbb az Astralis nyerte, az IEM Sydney-t a North, az ESL Pro League 4 döntőjét a Cloud9, a DreamHack Masters Las Vegas-t meg a VP. Jelenleg tehát több olyan verseny is van, amit 2018-ban is megrendeznek, és a címvédője még nincs fent az eddigi Intel Grand Slam esélyesek között.

Ingyen pénznek indult, mostanra viszont idegtépő versenyfutás lett belőle, ahol lehetetlen megmondani, ki lesz az első győztes. És főleg hogy mikor?!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva