Gaming

Belgium egész Európában betiltatná a Loot Boxokat

Drag - Csető Zsolt - 7 éve Címkék: loot box,

Alapjaiban rengetné meg a gaming világot a döntés.

A játékokon belül vásárolható Loot Boxok igen aktuális témává nőtték ki magukat az elmúlt időszakban, ami nagyban köszönhető a Star Wars Battlefront 2 körüli botránynak, hiszen az EA a rengeteg negatív visszajelzés miatt ideiglenesen letiltotta a mikrotranzakciókat a játékban.

Győztünk? Kikerült a mikrotranzakció a Star Wars Battlefront 2-ből!

A történet nemrégiben egy teljesen új réteggel bővült, a Belga Videojátékos Bizottság ugyanis vizsgálatot indított a Loot Boxok ügyében, ők ugyanis úgy érzik, hogy itt valójában szerencsejátékról van szó. Márpedig ez egy világszerte erősen szabályozott terület, amiben a videojátékok sem képezhetnek kivételt.

Tegnap már lehetett hallani olyan híreket, miszerint egyértelműen ki is jelentették a Loot Boxok és a szerencsejáték kapcsolatát, a legfrissebb fejlemények szerint azonban ennyire még nem előrehaladott az ügy. Ettől függetlenül nem nyugodhat meg senki, gondolva itt főleg a nagy kiadókra, könnyen lehet ugyanis, hogy komoly változások vannak készülőben!

“A szerencsejáték és a gaming ilyesfajta kombinációja – különösen fiatal korban – komoly mértékben veszélyezteti a gyermekek mentális egészségét”  – mondta a belga igazságügyi miniszter, Koen Geens.

Ha a vizsgálat azt bizonyítja, hogy valóban szerencsejátékról van szó, akkor a belgák betiltatnák a Loot Boxokat – méghozzá az egész Európai Unióban. Mondani sem kell, ez gyökeres változásokat jelentene a komplett videojáték-ipar számára, hiszen innentől kezdve az olyan játékoknak, mint például az Overwatch át kellene térniük egy teljesen másik rendszerre.

Mindenképpen figyelemmel fogjuk követni a további fejleményeket, hogy beszámolhassunk nektek az esetleges további konkrétumokról!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva