Gaming

14 éves Fortnite cheatert perelt be az Epic Games


A gond csak az, hogy kiskorú ellen nem lehet bírósági eljárást indítani.

A kompetitív videojátékokban mindennaposnak mondható a fejlesztők és a cheaterek harca, a Fortnite-ot fejlesztő Epic Games azonban különösen messzire ment: bíróságra vitték több csaló ügyét is, akik a tiltott módszereket reklámozták vagy árulták.

Ezzel önmagában még nem lenne gond, hiszen az Epic már korábban jelezte, hogy a játék “tisztasága” náluk első számú prioritást élvez. A gond csak az, hogy kiderült: az egyik beperelt játékos kiskorú, mindössze 14 éves. 

Nem csoda, hogy Caleb “Sky Orbit” Rogers édesanyja alaposan bepöccent, a bíróságnak írt levelében így próbálta megvédeni a fiát:

  • A Fortnite kiskorúak esetében szülői beleegyezést kér a felhasználói szerződésben, az ő esetében azonban ez nem történt meg.
  • A per bevételkiesésről szól, de mivel egy free-to-play játékról van szó, ezért az Epic-nek bizonyítania kellene, hogy a csalás miért okoz számukra veszteséget.
  • A fejlesztőknek az anya szerint nem a játékosok után kellene menniük, hanem a csalásokat áruló weboldalakat kellene levadászniuk.
  • A fiúnak nincs köze a cheat szoftverhez, csupán letöltötte és használta azt.

Az anya szerint ráadásul az Epic törvényt sértett, miután nyilvánosságra hozta egy kiskorú nevét, amit a delaware-i törvények tiltanak – arról nem is beszélve, hogy nem is indulhatna ellene ilyen eljárás.

Lényeg a lényeg, mindkét fél hibázott: Sky Orbit azzal, hogy a YouTube-on “reklámozta”, hogyan csal a Fortnite: Battle Royale-ban, az Epic Games pedig azzal, hogy meg sem nézte rendesen, kit támad be pontosan egy 150 ezer dolláros kártérítéssel.

A fejlesztők egyébként később tisztázták, hogy mindez azért fordulhatott elő, mert a YouTube-ról nem sikerült levetetniük a tartalmat, így két lehetőségük volt: vagy hivatalos útra terelik az ügyet, vagy dobják azt. Így alakulhatott ki az alábbi szituáció, melynek kapcsán hangsúlyozták: kortól függetlenül harcolni fognak a cheaterek ellen.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva