League of Legends

Két ingyen Infernal Drake? Egyetlen alsó ward? – Így láttuk mi a ROG MEB döntőt

Cloud - Igrici Áron - 6 éve Címkék: thr, WiLD,

Felesleges kockázatok, hatalmas hibák és egy 17 perces meccs! A THR és a WiLD a Docler házban csaptak össze, hogy kiderüljön ki 2017 magyar bajnoka.

Vasárnap este rendezték meg a ROG Magyar Elit bajnokság második szezonjának döntőjét. A Docler házban a Team Horizon Reapers és a WiLD.CoolerMaster feszültek egymásnak.

A tét nem volt kicsi, hiszen a bajnoki trófea és a velejáró cím, na meg a presztízs mellett 1,5 millió forint is járt a győztesnek.

A trófea mellett 1,5 millió Ft ütötte a bajnok markát

Ennek ellenére a hangulat végig nyugodt és vidám volt, a bevonulás előtt vígan beszéltek egymással az “ellenfelek”.

Végig vidám légkör jellemezte a Docler házat

Első mérkőzés

Az  ötödik percig minden a farmolásról és a kezdeti gankekről szólt. Marine 3 perc alatt mindegyik lanen kihúzott 1-1 Flasht a sikeres rajtaütésekkel, míg Sick inkább mid környékén próbált érvényesülni, hiszen Azirnak mindaddig sikeres a lane phase, amíg életben tud maradni LeBlanc ellen.

Az első óriási hibára a 7. percig kellett várni. Ekkor a THR alsó sövénye egyértelműen ellenfele tudtára adta, hogy ők most haza szeretnének menni, s tették ezt úgy, hogy nem volt információjuk arról, merre jár ellenfelük dszungelese. (Míg Marine éppen a map másik felén tevékenykedett.) Nem volt ward sem dragon környékén, a WiLD pedig köszönte szépen az ingyen Infernal Dragont, és éltek a lehetőséggel.

A tizedik percig fej-fej mellett álltak a csapatok, egyedül a dragon előnye volt meg a piros csapatnak.

Egy percel később azonban meglett az első gyilkosság is. Sk1nzor ugrott be Meightra és hiába ment ki jó ütembe a Heal, LeBlanc tudta nyerni az összecsapás. Nem sokon múlt, talán épp az az ingyen megszerzett sárkány segítette a WiLD midesét…

Innentől kezdve felgyorsultak az események!

Két perccel később tökéletesen megmutatkozott a két csapat közötti felkészültségbeli különbség:

Érdemes megfigyelni a mapot. Fél percen belül éled a következő Infernal Drake. A pálya alsó felén viszont csak egyetlen egy wardot látni a THR részéről. A WiLD gyönyörűen feláll egy 5 fős gankre, nagyon jó ütemben érkezett a teleport is, LeBlanc és Jarvan IV tökéletesen kikerülik az egyetlen wardot ami lebuktathatta volna őket.

Eközben a másik oldalon Jax kéket ad Azirnak. Két Infernal draket ennyire könnyen átadni az ellenfelednek hihetetlen hiba. Itt már látszódott az, hogy a WiLD, mint csapat jobban felkészült erre a döntőre. Trundle ugyan eltudja vinni az első tornyot, ám ez sovány vigasz volt a kék csapat számára.

Hiába csak 1000 arannyal vezetett ebben a pillanatban a WiLD, nagyot kellett volna hibázniuk ahhoz hogy eladják ezt a mérkőzést. Sőt, rövid időn belül tovább növelték előnyüket, LeBlancnak meglett a második tárgya is. Ráadásul 18%-os sebzés növelést kapott a sárkányokból, úgyhogy innentől kezdve nem volt kérdés ki nyeri az első meccset.

Szomorú volt látni, hogy hiába a relatív, ám arányaiban kicsi arany hátrány, a THR hibát hibára halmoz, így saját magát lehetetleníti el a győzelmtől. Nem lehet wardok nélkül ennyire elöl maradni, főleg úgy, hogy ellenfeled ledöntötte a mid, és bot turretet is. A bot duó mégis ward nélkül merészkedett ki, két ingyen killt adtak ellenfelüknekMég összehozott egy Baron harcot a WiLD, majd a 25. percben véget vetettek a mérkőzésnek. 1-0-al startolt a WiLD.

Fogták a fejüket a Reaperek. Ennél jobban kell játszani a kupáért…

Második mérkőzés

Váltott a THR, visszakerült Marine topra, ráadásul a Xayah-Rakan duót is megszerezték.

A 3. percben ki is húzták Marine-ből a Flasht, majd nagyot hibázott, hiszen annak ellenére hogy ki volt zone-olva, valamint kevés életereje volt. Ráadásul még Summoner hátránya is volt, nem ment haza, hogy biztonságba helyezze magát. Kockáztatott, ezt azonban gyönyörűen büntette a WiLD, megvan az első gyilkosság, ráadásul két perccel később már egyedül is ki tudta szedni Jayce Kledet a tornya alól. Kíméletlenül kihasználta a szintelőnyét a a WiLD toposa.

A WiLD megint sokkal előbb egyesítette erejét, amit ellenfele nem tudott lereagálni, ledöntötték az első tornyot, a bot duó pedig ösvényt cserélt a topossal. Szegény Marine, nem elég az eddigi hátránya, most két emberrel kellett farkas szemet néznie. Kledet véglegesen el is lehetetlenítették ettől a játéktól.

A THR próbált kockáztatni, de ez olyan értelmezhetetlen döntésekhez vezetett, mint a lent látható próbálkozások:

A THR egyetlen esélye az volt, ha Sk1nzor tud valamit alkotni Syndrával, és mellette elhúzzák a mérkőzést. Mindez körülbelül 10 percig sikerült, ügyesen próbálták lopni az időt, azonban Sk1nzor rossz pozícióba került, amit egyből büntetett a WiLD.

Ketten teljesen elszakadva a többiektől, remekül büntetett a WiLD

Ezután rövidre is zárták a meccset, 2-0!

Harmadik mérkőzés

A THR megpróbált egy agresszív kompozíciót összehozni, és mindent meg is tettek, hogy ezzel a kezükbe vegyék az irányítást. Főleg Joe az alső ösvényen.

Azonban megint a WiLD-nak jött ki jobban a lépés… Nidalee volt agresszív a játék elején ellenfele dzsungelében, ezzel rendesen megtudta lepni Jarvant, aki 3 perc után így el is adta az első gyilkosságot.

Sk1nzort is körbe vették, lentről érkezett a bot lane,  a hátába pedig Jayce. Jól látta Sk1nzor, hogy szinte esélytelen ezt megúszni, megpróbálta kihozni a maximumot a helyzetéből. Gyönyörű volt a feldobás, azonban a Flash nagyon későn érkezett. Sick éppen túlélte ezt a összecsapást.

10 perc után 3000 arany előny volt a WiLD neve mellett, itt már lehetett arra számítani hogy ez egy gyors találkozó lesz.

A vadak megint gyorsabban rántották össze a csapatot az ösvény fázisok után, ezzel pedig tovább növelték előnyüket. Igaz, ehhez kellett Meight gyönyörű visszalökése is.

Villámgyorsan, már a 17. percben véget is vetettek az utolsó mérkőzésnek a WiLD-osok. A döntő végeredménye, egy egészen simának mondható 3-0.

A Magyar Elit Bajnokság 2. szezonjának győztese így vitathatatlanul a WiLD.CoolerMaster lett!

A végén a WiLD.CoolerMaster örülhetett jobban

Összefoglalva: Ügyesen kihasználta ki ellenfelei hibáit a WiLD, pazar taktikákkal, választásokkal, valamint makróval érkeztek a MEB döntőre. Fejben ezúttal csak egy csapat volt a pályán. Megérdemelt győzelmet arattak a vörös mezes srácok!

A helyszíni hangulat egyébként kifogástalan, kifejezetten remek volt. A döntő mellett ki lehetett próbálni az ASUS legújabb termékeit, valamint Cosplayerekből sem volt hiány. Igazán kitettek magukért a lányok!

Cosplayerekből sem volt hiány a Docler házban

Köszönjük a részletes elemzést helyszíni tudósítónknak, Zsokkernek!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva