Counter Strike

Bunkó üzenet, hatalommal való visszaélés és nyilvános rinyálás – balhé az ESEA körül


Úgy tűnik az ESEA-n főben járó bűn, ha valaki beszól egy adminnak. Rank S játékost bannoltak személyes okok miatt.

Személyes okokat szakmai vonalra terelni cseppet sem profi. Sajnos azonban ezt a hibát gyakran elkövetik a nagy egóval és magas pozícióval egyszerre megáldott emberek.

Vagyis röviden, tömören: visszaélnek a hatalmukkal.

Few, az ESEA egyik kiemelt személye és vezető adminja ugyanebbe a hibába esett, amikor az egyik random játékos számonkérte rajta, hol csúsznak már a beígért frissítések:

Szeretném még az elején leszögezni, hatalmas parasztság valakinek a súlyával viccelődni, főleg egy teljesen oda nem illő szituációban. De még nagyobb bunkóság valakit visszabüntetni a hatalmaddal, egy ilyen személyes sértettség miatt.

A sértett ESEA admin válasza ugyanis nem késett sokáig. Nemes egyszerűséggel páros lábbal kirúgta a Rank S-ben, vagyis a legmagasabb szinten a profikkal együtt játszó playert:

A dolog rendkívül ingoványos terepre vezet minket. Hiszen tulajdonképpen magánéleti beszélgetés zajlott, két ember között. Nem ESEA szerveren vagy fórumon történő beszólás, valóban bunkó de semmi köze az ESEA-hoz.

Hogy lehet valakit szakmailag büntetni egy magánéleti sérelem miatt?

Ítéletet mondani szinte lehetetlen, mert a történet rengeteg sebből vérzik:

  • Kapásból nem profi beszólni valakinek egy kései frissítés miatt – ESEA vs. Loba 1:0
  • Nem szép dolog ilyen minősíthetetlenül beszélni valakiről, külső tulajdonságok miatt, aminek semmi köze a témához – ESEA vs. Loba 2:0
  • Hihetetlenül amatőr dolog egy ilyen Tweetet szakmai síkra terelni, és összemosni a magánélettel – ESEA vs. Loba 2:1
  • Tökéletes példája a hatalommal való visszaélésnek még meg is büntetni ezért, ráadásul az egész ESEA-ról kitiltani – ESEA vs. Loba 2:2
  • Ezután nyilvánosan sírni is elég gáz – ESEA vs. Loba 3:2
  • Válasz és kommentár nélkül hagyni szabadon terjedni a balhét pedig hatalmas öngól – ESEA vs. Loba 3:3. Félidő!

Ez ugyanis még biztosan nem a végeredmény, hiszen az ESEA ugye még nem kommentálta az esetet. Illetve Loba sem valószínű, hogy ennyiben hagyja.

Itt már inkább az a kérdés, ki lesz az okosabb és akar majd jobban kijönni a dologból. Neki le kell nyelnie a sérelmeket, és végre profin viselkedni. Jelenleg mindkét fél messze áll ettől.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva