Counter Strike

Megújul a HPL: jön a Challenger kategória, ahonnan bárki felkerülhet az elitbe


Rengeteg vád érte a nemrég alakult HPL-t, hogy túl belterjes és önkényes az egész. Ennek most vége, havonta lesznek selejtezők.

Szeptember 8-án indult, másnap már 110 tagos volt a HPL, vagyis a FACEIT Pro League mintájára létrehozott, kizárólag magyaroknak szóló liga. Ott azonban amilyen gyorsan beindult, olyan gyorsan meg is állt a növekedés.

“Jelenleg 130 játékos van a HPL-ben de ez folyamatosan változik. Rendszeresen felülvizsgáljuk a tagokat, csak a tényleg rátermett playerek maradhatnak bent. Illetve kihullanak a csalással lebukott emberek és az inaktív tagok is. Ezzel próbáljuk magasan tartani a meccsek minőségét.” – árulta el a liga egyik ötletgazdája Aaron, a Pixel játékosa.

És ha valahonnan emberek hullanak ki, akkor ott bizony új tagokra is szükség van. Gyakran felmerülő kérdés a HPL-ről már a megalakulás óta, hogy miként lehet bekerülni.

“Kétféleképpen lehet meghívást kapni a HPL-be. Az egyik a direct invite, vagyis amikor mi hívunk meg valakit a LAN-eredményei okán. A másik pedig a HPL-C, ahonnan a tervek szerint havonta 5 játékos kerül majd fel a HPL-be, és játszhat az elittel.

A legfőbb célunk már az elejétől kezdve az volt, hogy legyen egy hely, ahol csak magyarok vagyunk, és hogy új tehetségek bukkanhassanak fel. A feltörekvő játékosok itt tökéletesen megmutathatják magukat, a legjobb hazai játékosokkal játszhatnak együtt, felhívhatják a többiek figyelmét tudásukra!”

Már csak egy kérdés maradt, de talán a legfontosabb. Az most már tiszta, hogy lehet bekerülni a HPL-be, de mi a helyzet a HPL-C esetében? Oda hogy kell jelentkezni?

“A HPL-C bárkit szívesen vár, aki megfelel a beállított követelményeknek. Ez először is a perfekt magyar beszéd. Országból többet is beállítottunk, de aki jól tud magyarul az jöhet. Ezen kívül legalább 8-as FACEIT szint kell még. Ez az ingyenes meccseken simán elérhető, de meg kell dolgozni érte ez tény. Akinek ezek megvannak, ezen a linken tud jelentkezni, egy rövid üzenetet írva a szervezőknek. Utána már mehet is a játék és a pontvadászat, hogy bekerüljön a Top5-be és következő hónapban már a HPL-be csapathassa! December 3-án indul is az első HPL-C hónap!”

Hallottátok, az eddig belterjességgel vádolt HPL tehát megnyitja kapuit és bárkit szívesen lát. Ha az oldalra érkeztek kattintsatok a “JOIN HUB” gombra. Ezután bejelentkeztek a FACEIT fiókotokkal, és elkülditek a jelentkezést. Ennyi és kész! Ezen a linken lehet jelentkezni és akinél adottak a feltételek, már mehet is játszani. December 3-án már indul is a versenyfutás, addig siessetek a jelentkezéssel!

Hogy aztán a legjobbak felkerüljenek a HPL-be, és megmutathassák magukat mindenkinek. Reméljük sok tehetséget nevel majd ki a kezdeményezés, amely így már tényleg valódi utánpótlás nevelésnek tekintheti a magyar elit számára!

A szervezők továbbá egy level 8 alatti csoportot is indítanak majd, hogy azok a magyar játékosok is játszhassanak, akik még nincsenek a HPL Challenger jelentkezés szintjén. Itt egymás között összegyűjtik a 8-as szintet, és a következő hónapban mehet is a Challenger jelentkezés!

GL & HF mindenkinek!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva