Counter Strike

“Skandináviában nem kell dolgoznod, hogy pénzt kapj” – juliano interjú az esportról


A Dynasty Gaming és a svéd csapat játékosa betekintést engedett az "északi-titokba". Vagyis hogy miért könnyebb Skandináviában esportolni mint máshol.

Juliano szerint Skandináviában könnyű esportolónak lenni. Nagy a szociális biztonság, ráadásul az állam akkor is rendszeresen fizet a fiataloknak, ha nem dolgoznak. Hanem például otthon ülnek és játszanak. Ha kiesnek a suliból az se gond, támogatják őket, ezért nyugodtan tudnak az esportra koncentrálni.

A WESG európai döntőjén készül interjúkat ITT találod meg egyben, a lista folyamatosan frissül!

Az aktuális témák közül a fiú-lány vegyes csapatok kérdését is boncolgattuk, szerinte csak kőkemény munkával és bizonyítással érhető el ez az álom. Emellett felmerült még a szexuális zaklatás kérdésköre, mely az esportban is egyre nagyobb probléma. Juliano szerint konkrétan minden gamer lányt érint:

Megdöbbentő esport sztorikat teregetett ki a Dot Esports női szerkesztője – gamer.hu

Saira Mueller a globális trendhez csatlakozva felszólalt az esport világon belüli zaklatók ellen, és minden nőtársát erre bátorította! “Ha tudtam volna, hogy nem vagy szingli biztos rád nyomulok!” – kezdi beszámolóját a Dot Esports szerkesztője, Saira Mueller. A hölgy az egyik legnagyobb esport márka tulajdonosától kapta a fenti “bókot”, ráadásul nem ez volt az első eset.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva