Counter Strike

Annyi a nulla, hogy leírni is nehéz! Kiszámolták mennyit ér az összes CS:GO skin a világon


Az adatbázisokkal csak egy bizonyos pontig jutottak, de kaptunk egy hatalmas végső számot is.

Mindannyian hallottunk már legendákat több százezer dolláros raktárakról, vagy éppen hibátlan Souvenir Dragon Lore skinekről, amikből egy házat is lehetne venni kb.

De gondolkoztatok már rajta, hogy vajon mennyit érhet a világ összes CS:GO skinje? Vagy az összes játékban lévő tárgy együtt?

McSkillet nem csak hogy eljátszott az ötlettel, de utána is járt a dolgoknak. Felkereste a legnagyobb raktárakat összegyűjtő oldalakat, ahova kereskedés céljából a legtöbben töltik fel skinjeiket. A csgo.exchange adatbázisában még zsákutcába ütközött, hiszen itt a skinek, ládák, kulcsok és matricák mind egyszerre szerepelnek. És nem is igazán mutatták meg azt a számot, amit várni lehet egy ennyire jól pörgő piactól.

237 millió dolláros végeredménye ugyan tényleg hatalams összeg, de nem elég nagy. Durva belegondolni, de így igaz! Úgyhogy folytatódott a keresés, és több oldal végigkérdezése után végül a csgozone lett a megoldás.

Ide ugyanis nem tárgyakat egyesével, hanem kész inventory-kat töltenek fel az emberek. Sajátjukat, másokét, bárkiét. Az oldal különválasztja a skineket a kulcsoktól, matricáktól és egyéb tárgyaktól, így a legpontosabb számig itt jutott el a kutatás.

310 millió dollár, csak skinekből! Eddig a pontig volt 100%-os a történet, ennél nagyobb képet egyik adatbázisban sem találni.

De ennél még mindig tovább mentek!

  • Ha belevesszük azokat a Privát raktárakat, amikről lehet sose fogunk tudni, a kutatást végzők szerint simán felmehetünk 500 millió dollárig is.
  • Ha a skineken túl bevesszük a képbe a ládákat, a matricákat, a kulcsokat és a graffitiket, amikből szintén rengeteg vana világon, máris 600 millió dollár környékére ugrunk.
  • Ha a CS:GO economy további részeit is bevesszük, akkor a Múhelyből ládába került skinek utáni jogdíjat is ide vehetjük. Minden kinyitott skin után jár a készítőnek pénz, illetve minden eladás után, amit az a skin generált bármely piacon. Ezek a pénzek szintén a CS:GO-üzlet elemei, és szintén 100 milliós tételek.
  • Végül pedig ott van maga a játék, hiszen ahány account van a világon, mivel mind pénzbe került.

McSkilleték szerint tehát

a CS:GO egy 1 milliárd dollár feletti bombaüzlet, még akkor is ha csak magát a játék árát és az ingame tranzakciókat nézzük!

A teljes videó angolul:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva