League of Legends

KeSPA győztes az örök vesztes KT Rolster!


A csapatot mindig is a legerősebb LoL együttesek közt emlegették, most végre nyertek is valamit!

Amikor a hatodik szezon után a KT új felállással vágott neki a koreai bajnokságnak a fanok azonnal “super team”-ként kezdték emlegetni őket. Támogatóként Cho “Mata” Se-hyeong, a felső ösvényen Song “Smeb” Kyung-ho és az ADC Kim “Deft” Hyuk-kyu hármasa úgy tűnt egyenlő a biztos győzelemmel. Erre azonban rácáfolt a csapat, ugyanis elég lehangoló teljesítményt mutattak az egész évben. Így végül az sem volt nagy meglepetés, hogy az SK Telecom T1 simán elbánt velük az LCK nyári rájátszásában.

A sorozatos sikertelenség ellenére a csapat nem bomlott fel, ugyan azzal a felállással vágnak neki a nyolcadik szezonnak. A koreai KeSPA kupa kiváló lehetőség volt arra, hogy a csapat bizonyítson, s mindez sikerült is nekik a nyári szezon bajnoka ellen!

Khan Ornn pickje döntő fontosságúnak bizonyult az első meccsen, a hős elképesztő erős a mostani formájában, így a Longzhu startja sokkal meggyőzőbbnek bizonyult. A KT mintha a pályán se lett volna, egyetlen tornyot sikerült szerezniük, ezen felül semmilyen objektívet nem szerzett a csapat. Az első pont így a Sárkányok neve mellé került, a KT-nek össze kellett szednie magát, mert ilyen drafttal nem lehet kupát nyerni.

Az ezt követő mérkőzéseken Ornn bekerült az instaban karakterek közé, s ezzel újból kétesélyessé vált a találkozó. A draft a második meccsre feljavult a KT részéről, Ornn tiltása után elhappolták Khan legjobb hőst, Jayce-t, s ezzel pszichológiai előnnyel kezdték a második játékot. A KT makrója most már javult, ugyan még mindig Peanut és a Longzhu volt az, aki irányította a játékot objektívek terén, ám összességében sokkal élénkebben játszott a KT a második mérkőzésen. A topon kijött az előny, Jayce erősebbnek bizonyult az ösvényben, mint Khan Jarvanja, Bdd erős Ryze játéka sem tudta megállítani a topról snowballozó KT-t abban, hogy kiegyenlítsenek. Hihetetlenül hosszú és szoros mérkőzés volt, ám az erős poke és Taric kombinációja a kései szakaszban verhetetlen.

A következő mérkőzés sem tartozott a rövid találkozók közé, ám most Peanut, Bdd és PraY voltak elemükben, ez a három játékos képes volt annyi sebzést kiosztani a KT-nek, hogy visszavegyék a vezetést. Habár egy 46 perces küzdelemnél sokat számít, hogy az egyik támogató egy Alistar, a másik pedig egy Miss Fortune. Tippeljetek, a győztes Longzhu oldalán volt a tank, vagy a vesztes KT oldalán?

Két meglehetősen hosszú találkozó után egy nem várt fordulat érkezett, megfáradt a Longzhu, a KT viszont nem veszített semmit a lendületéből! Khan érthetetlenül Poppyt draftolt Gnar ellen, ezzel kapásból hátrányba került az ösvényben. Az alsó ösvény pedig úgy ahogy van összeomlott a Longzhunál, PraY és GorillA esélytelennek bizonyult Deft és Mata párosa ellen, mintha nem is egy szinten játszanának. Simán legyalulta a Longzhut a KT a KeSPA kupa döntőjének negyedik játékában, s 27 perc alatt be is verték a Nexust. Jöhetett a döntő menet 2-2-es állásnál!

A KT egy érdekes stratégiával érkezett a döntő játékra, egy flex Miss Fortune választással startoltak a draft fázisban, ami rendesen meg is zavarta a Longzhut végül. Mata a harmadik meccsen már játszott MF támogatót, így kényelmesen választott magának kompozíciót a Longzhu, egészen addig, míg ki nem derült, a KT oldalára Thresh támogató fog érkezni, s MF lesz a lövész Deft kezében. Objektívek terén ugyan jobban kezdett a Longzhu, ám ezek között nem nagyon voltak tornyok, amik további makró lehetőségeket nyitottak volna meg a csapat számára. A sárkányok jöttek, de területet nem nyert a csapat, viszont a KT annál inkább! Szépen lassan beindult MF sebzése és Score is elkezdte pusztítani a Longzhu játékosait, mialatt Peunut Lee Sinje irrelevánssá vált. A meglehetősen hosszú, 47 perces találkozót végül a KT nyerte, s ezzel a KeSPA Cup is az ő vitrinjükbe került. Végre sikerült valamit berántania a idén a KT-nek is.

Érdekesség, hogy ezzel a győzelemmel mind a 4 nagy koreai csapat nyert valamit a 2017-es időszakban. Az SKT megnyerte a tavaszi szezont, a Longzhu behúzta a nyárit, a Samsung Galaxy világbajnok lett, s ezt a hármast maga mögé szorítva, KeSPA kupa győztesként zárt a KT. Rendesek ezek a koreaiak, mindenkit hagynak érvényesülni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva