League of Legends

Riot Games: “Nem vágjuk a szemétbe a karaktereinket!”


Kezd túlpörögni a közösség Varus új történetével kapcsolatban, a Riot Games nem győz magyarázkodni.

Varusból, a bosszúvágyú férjből és apából egyik pillanatról a másikra egy meleg pár és egy darkin fúziója lett, s ezt nagyon sokan rossz szemmel nézik, vagy csak nem értik mégis mi szükség volt a változtatásra.

A visszajelzések megosztók voltak, persze találhatunk olyan reakciót is, ami egészen elfogadó volt, tetszett nekik a történet, vagy jó húzásnak ítélték az LGBT reprezentálását. De hát ugye ahol van pozitív, ott többnyire negatív visszajelzés is szokott lenni, s ez esetben ebből most volt bőven a fórumokon. A hivatalos League of Legends Boards felületen például több volt a felháborodott bejegyzés. Egy játékos egészen addig fejtegette ezt a dolog, hogy már szabályosan úgy ítélte meg, a Riot a kukába vágja a karaktereit ezekkel az új történetekkel és közel sem ért azzal egyet, hogy az új verzió relevánsabb a réginél. Ekkor jött Riot DyQuill és megosztotta a Riot nézőpontját a kommentelővel.

Forrás: eune.leagueoflegends.com

“Kezdjük a felszínen: Varus egy ismeretlen, s megmagyarázhatatlan varázserő fertőzéséből egy olyan helyzetbe került, ahol egy darkin fertőzi meg. Egy teljesen irreleváns történetből egy olyan konfliktusba helyeztük, ami több régiót és karaktert is érint, így sokkal mélyebb, komplexebb történeteket lehet írni a jövőben, aminek ezek a karakterek a részesei lehetnek. Mostantól a karakter döntéseit nem csak a bosszúvágy vezérli, hanem egy egész faj, a darkinok fenntartása Runeterrában.”

Ez a “magyarázat” nem sok felhasználót hatott meg, bőven érkeztek a downvote-ok a Rioter bejegyzésére. Többen úgy gondolták, hogy a legnagyobb hiba az apaság eltörlése volt, ami ráaádásul egyedi volt a hős kapcsán, habár ezt a veszteséget még maga DyQuill is elismerte.

“Az egyetlen dolog, ami miatt szomorú vagyok az az apai szál eltörlése. Ha bárkinek ezzel van problémája, úgy gondolom, hogy ez egy érthető ok.”

Forrás: eune.leagueoflegends.com

Ugyan a lehetőség, hogy bármikor, bármelyik karakternek a történetét átírják a Riot kezében van, a szervezet nem gondolja úgy, hogy ez egy olyan terület lenne, amit könnyen lehet kezelni.

“A korona a mi fejünkön van, de senki se gondolja azt, hogy nem érezzük a súlyát. Minden játékosért felelősek vagyunk, ugyanis ez a Ti játékotok, sokkal inkább, mint a miénk. De azt viszont figyelembe kell vennie a játékosoknak, hogy nagyon sok felhasználója van a játéknak, s ez a lehető legszélesebb körig kihat. Amellett, hogy szeretnénk igazak maradni az alapvető értékeinkhez, folyamatosan fejlődnünk kell, hogy érdekes maradjon a világ, amibe belecsöppenünk minden egyes játék közben. Egy olyan világot kell készítenünk, ahol felhasználók milliói képesek elmerülni a történésekben, egy olyan világot, ahol mindenki megtalálhatja a saját karakterét.”

Nyitókép: na.leagueoflegends.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva