League of Legends

Így néz ki Runeterra vallásrendszere a LoL írói szerint!

Cloud - Igrici Áron - 6 éve Címkék: Hit, Vallás,

Most, hogy a közösség rápörgött a háttértörténetekre Varus kapcsán, a League of Legends történeteinek egyik írója úgy döntött, beszél a vallásról is.

Szépen lassan a League of Legends világa akkorára bővül, hogy már nehezen fogunk tudni olyan tematikát, vagy archetípust megnevezni, amiből ne lenne legalább egy a játékban. Amióta pedig elkezdték a játék írói komolyan venni Runeterra eseményeinek vezetését, sokan joggal kezdtek el azon morfondírozni, vajon mi a helyzet kedvenc MOBA játékunk világának vallásaival.

Egy olyan, folyamatosan bővülő világban, ahol világokat létrehozó lények, démonok, különféle népcsoportok és azok régióihoz köthető mitológiai történetek jelen vannak, egyáltalán nem meglepő ha azt mondjuk, a vallás létezik, még akkor is, ha nincs túlságosan nagy dobra verve. A League of Legends egyik történetírója, Red Trinity01 szerint Runeterra vallása/vallásai részben megegyeznek, részben pedig különböznek attól, amihez mi “vallás” címszó alatt hozzá vagyunk szokva.

“Runeterra legalább annyira komplex és sokrétű vallás terén, mint a való világ. Szemben a mi világunkkal, a League of Legends világában nincsenek egyedi, irányított valláskultúrák, amik általánosan uralkodnak. Amikor a világot bővítjük, a frakciókra, civilizációkra fókuszálunk, s miközben a történeteiket meséljük, megismerhetjük vallásaikat, szokásaikat. Runeterrában, ugyan léteznek vallások, nem határozzák meg annyira a népcsoportokat, mint a mi világunkban.”

Az író továbbá kifejtette, a képregények és háttértörténetek éppen arra vannak, hogy egy-két dolgot megismerhessünk kedvenc karakterünkről, ebbe beleértve hitét és vallását. Habár, ebben a varázslatos univerzumban inkább az mozgatja az élőket, hogy megértsék a világuk létezéséért felelős erőket, mintsem, hogy bálványozzanak isteneket.

” Ami komplexszé teszi ezt a témát az éppen a határ egy isten és egy földöntúli erővel rendelkező lény között. Runeterra világában sok olyan teremtmény van, amit bizonyos kultúrák istennek neveznének, a helyi népek felajánlásokat tesznek nekik, hallgatnak a szavukra, a kedvükben járnak. De mindezt legfőképpen azért, hogy ezek a helyi lények menedéket nyújtsanak a népeknek a további, hozzájuk hasonló teremtménytől. A League of Legends világának vallásai így működnek.”

A Rioter persze nem hagyta ennyiben, a League of Legends Boards fórumon írt bejegyzését azzal a gondolattal zárta, hogy ugyan a vallások különböznek Runeterra vidékein, ám van egy “legfelsőbb erő”, ami mindet összeköti. És ez a legfelsőbb erő az, ami az egész világ létezéséért felelős, ám senki sem tudja pontosan, hogy ki, vagy mi ennek az erőnek a forrása.

Számotokra jobb a játékélmény, ha ismeritek a karakteretek történetét?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva