Counter Strike

25:23-as HellRaisers nyitómeccs, hosszabbításos FaZe vs. fnatic rangadó


A Luminosity alaposan meglepte ANGE1-t Cache-en, a brazil terror oldalra egyszerűen nem volt válasza a HR-nek.

Részletes beszámoló az ESL Pro League döntő első fordulójáról, HellRaisers vs. Luminosity és FaZe vs. fnatic meccsekkel indult a LAN-döntő.

A vétó jól alakult a HellRaisers szempontjából, hiszen 3-3 banolás után ők választhattak oldalt. Ráadásul Cache az utóbbi 3 hónapban nem megy rosszul. 13 meccsből 7-et nyertek, szoros meccsre volt kilátás, ahol az oldalválasztás és a papíron erősebb nevek abszolút a HR-nek kedveztek.

Késéssel indult a meccs, technikai hibák miatt laza fél órát csúszott a találkozó. Kérdés volt, kit altat el jobban a kényszerszünet.

Aztán elindult a meccs és jött a keserű meglepetés, a Luminosity támadásaival semmit nem tudott kezdeni a HellRaisers.

ANGE1 és ISSAA, vagyis a két B-t védő játékos az első félidőben alig talált embert. A középen folyamatosan rotáló DeadFox sem tudott sokat hozzátenni és ezt a gyenge pontot a brazilok hamar felismerték.

Szinte mindent olvastak és megakadályoztak a Luminosity játékosok.

Ha két AWP volt a pályán elkerülték közepet, ha a CT-k feladták a mid controlt, mindig ott mentek.

11:0-ig ellenállás nélkül haldtak előre, ekkora tudott csak kört hozni a HR.

Nem meglepő módon egy B-támadást vertek vissza, A-lerakó továbbra sem ment. A félidő végére w0xic és FejtZ hiába lőttek össze maguknak pár fraget, körből csak 3 jött össze CT oldalon. Jöhetett az oldalcsere!

Forrás: HLTV

A második félidő elején megoldották a pisztolykört ISAA 3 killjével. Felcsillant a remény egy zárkózásra és a 12:6-os eremdényre.

De a force-t rögtön el is bukták, pisztolyokkal lőtték el a fegyvereket a HR kezéből.

13:4-nél ismét technikai szünet jött, ami ezúttal a HR-es srácok fejének kedvezett.

Megnyugodtak picit a nagy rohanásban, és elkezdték sorra nyerni a köröket, végre DeadFox is belejött a killekbe.

ANGE1 végre elkezdte saját játékát játszani: kimolózni mindent, szép lassan forgatni és aztán betámadni valahova. De ha kell egy ritmusváltás, akkor berohan előre és lő egy dupla entry-t középen!

A dolog működött, hatalmas zárkózás vette kezdetét!

13:4-ről 13:11-ig jöttek fel, ekkor nyert ismét kört a Luminosity. Ekkor azonban nyerték-buktákba sodorta őket a HR és így nullázták a CT gazdaságot. Ezzel pedig egészen 14:14-ig törtek fel, hirtelen megint szoros lett a meccs!

Végül 15:15-el vonultak pihenőre, jöhetett a hosszabbítás!

A ráadást a HellRaisers kezdte terrorban, ami mostanra egyértelműen kiderült, hogy az erősebb side ezen a meccsen. Ennek megfelelően a HR hozták is az első félidőt 2:1-re. Majd a Luminosity megcsinálta ugyanezt, és 18:16-ról egyenlítettek 18:18-ra, jöhetett a második hosszabbítás!

Vagyis kezdődhetett minden elölről, a második hosszabbítás első félidejét viszont először a meccsen a CT-k nyerték.

Ezzel 20:19-es előnnyel mehetett terror oldalra a HellRaisers, hatalmas esély nyílt a győzelemre.

A CT-leckét azonban a brazilok is megtanulták mostanra és a szükséges két kört ők is behúzták a második hosszabbítás második félidejében. 21:21-ről jöhetett a harmadik hosszabbítás!

Ebben megint a HellRaisers volt a kedvezőbb pozícióban, ők kezdtek terrorban. Hozták is 2:1-re, 23:22-vel fordultak a csapatok.

A harmadik hosszabbítás második félidejét jobban kezdte a Luminosity, a HellRaisers pedig mindent az AWP-kre tett fel. W0xic és DeadFox is folyamatosan rávett, így azonban nem maradt pénz az utolsó körre. 23:24-es brazil vezetésnél DeadFox-nak csak Famas jutott, gránát alig volt a csapatnál.

Innen pedig már nem volt visszaút, 23:25-re nyertek a brazilok a nyitómeccsen. Két óra játék után, maratoni találkozón!

Kétes érzésekkel állunk a meccs után, mert papíron ez lett volna a HR legkönnyebb meccse, ahol kötelező lett volna a 3 pont. Ebből végül csak 1 lett, a hosszabbításos vereség után ugyanis csak ennyi jár.

De ha azt nézzük, hogy 13:4-ről mentett végül pontot a HR, akkor teljesen jó a végeredmény!

A csoport másik meccsén, a párhuzamosan zajló Faze vs. fnatic találkozón végig kiegyenlített csata folyt. Infernón 8:7-es vezetést szerzett a FaZe CT oldalon, egyik legerősebb mapjukon a 7 közül.

De úgy tűnik a fnatic is sokat készült Infire, 15:15-ig tökéletesen szoros meccset játszottak a csapatok! Jöhetett a hosszabbítás.

A hosszabbításra való mentés még összejött a FaZe-nek, de ott már nem volt kegyelem. A fnatic zsinórban nyert 4 körrel behúzta a nyitórangadót! 19:15 a vége a svédeknek, micsoda meccs volt!

Forrás: HLTV

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva