League of Legends

A Zoe és Morgana E interakció nem bug, így volt tervezve!

Cloud - Igrici Áron - 6 éve Címkék: Morgana, Zoe,

Sokan írták a fórumokon, hogy nem lehet Black Shieldelni a Zoe E-t. Maga a karakter tervezője válaszolt, hogy miért nem!

A League of Legends legújabb karakterének tervezője, Riot CertainlyT elárulta, miért működik rendhagyóan a Morgana Black Shield és a Zoe E interakciója.

Zoe Sleepy Trouble Bubble-ja képes elaltatni az ellenfeleket, ha eltalálja őket a skillshottal, de azokat is, akik belelépnek a buborékba miközben az csapdaként a földön hever. Ugyan újszerű a CC, de sokan úgy gondolták, ettől függetlenül a Morgana E éppen olyan könnyen fogja védeni, mint minden mást. Nos, akik így gondolták, azok tévedtek. Az alvó fázis csak egy kisebb időeltolódás után aktiválódik, előtte csak álmosakká válnak a hősök a buborék miatt. Ez a mechanika két szintes CC-vé teszi a képesség effektjét, ami ellen a védekezés is rendhagyó. Legalábbis nem annyiból áll, hogy rádobálja az emberre a pajzsot Morgana és meg van oldva a probléma. Ha egy másodperccel később érkezik a Black Shield, minthogy a buborék talál, az effekt végbemegy, attól függetlenül, hogy két szintes a CC.

A fenti videóban egy játékos összegyűjtötte a játék összes több szintes CC-jét és megvizsgálta, hogyan reagál a Morgana E rájuk. Ami érdekes, hogy szinte minden esetben védte a Black Shield a második effektet, kizárólag Zoe esete volt kivétel, na meg Nasus lassítása, bár az ugye folyamatosan erősödik így technikailag ugyan az a hatás.

Riot CertainlyT: “Egy billentyűs hőst terveztem.”

Na de miért is kivétel Zoe E képessége? Riot CertainlyT felfedte az igazságot: azért kivétel a kis huncut lány buborékja, mert “így lett megtervezve”. Igen, ez nem egy bug, Zoe E képessége kivételt élvez már a tervező asztal óta.

“Sokat gondolkodtam azon, hogy hogyan működjön a képesség, s végül így döntöttem. Van egy pillanat, amikor meg lehet akadályozni Morganával a Zoe altatást, ez az a pillanat, amikor a buborék éppen elkapná a társunkat. Ha jókor használjuk a képességet, akkor megakadályozhatjuk az altatást. Egyáltalán nem egyszerű, de lehetséges.”

Ez abból a szempontból érthető, hogy a Morgana játékosoknak Zoe esetében nem elég lustán rábökniük a társakra anna érdekében, hogy megakadályozzák a CC-t, ám a többi, több lépcsős CC-vel rendelkező hős szempontjából pedig valamilyen szinten igazságtalan Zoe helyzete.

Egy szó, mint száz, a Morgana pajzs direkt nem tudja védeni az alvás effektet a buborék betalálása után, ebben az esetben szó sincs bugról. Csak egy újabb fantasztikus húzásról CertainlyT-től…

Nyitókép: comicbook.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva