League of Legends

Bajba keverte magát a Riot Games, most mentik a menthetőt!


Egy vállalat legnagyobb félelme, ha a személyes adatok kezelésében gondok támadnak. Nos, ez most megtörtént...

Közel két hét után végre cselekedni kezdett a Riot Games, felkereste azokat a felhasználókat, akik belerohantak egy egészen kellemetlen adatkezelési bugba.

A Riot internetes boltja megborult egy időre a “Welcome to the Jungle” esemény kezdetén, s ráadásul nem is akárhogyan. Aki nem ismerné ezt az eseményt, nem egy játékon belüli dologról beszélünk, a tényleges Riot Games boltból lehetett akciósan League of Legends figurákat, plüssöket és egyéb, a játék világához tartozó tárgyakat venni. Az akció kezdetekor azonban sokan vásárlási problémákba ütköztek, gyakorlatilag semmit nem tudtak leütni az oldalon. Hogy miért? A rendszer olyan szinten hülyült meg, hogy az online bolt felület más felhasználók fiókjaiba léptette bele az embereket, nem pedig a sajátjukba.

Az esemény promóciós képe (Forrás: Riot Games)

Ez több mint 250 embert érintett Európában. A legtöbb személyes információ megtalálható volt az oldalon, telefonszámok, lakcímek, játékon belüli felhasználó nevek, e-mail címek. Az egyetlen szerencséje a Riotnak, hogy nem lett ebből világraszóló balhé az az, hogy a fizetési adatokat nem az oldalon tárolták. Így a jelszavak és a bankkártyák számai és belépési adatai nem kerültek más felhasználók orra elé.

A Riot Games kifejtette levelében, ha bárki a jövőben vissza mer élni a probléma során kiszivárgott adatokkal, s ezzel másokat zsarolni próbál, egy pillanatig nem fog habozni a vállalat, jogi útra terelik az ügyet. Az érintett felhasználókat még egy ideig megfigyelés alatt tartják, hogy megbizonyosodjanak arról, senki sem piszkálja más felhasználóját.

Jhin figura a Riot boltból (Forrás: Riot Games)

Persze elsődlegesen arra kérték az alanyokat, hogy változtassák meg a jelszavukat minden, a Riot Gameshez kapcsolódó felhasználójukhoz. Sőt, minden egyes embernek, aki érintett volt az ügyben, felajánlottak egy Idézői Név cserét a játékba és a felhasználói felületre, természetesen teljesen ingyen!

A valamilyen szintű jogi védelem és a név csere valószínűleg megóvja majd ezeket a felhasználókat az esetleges kellemetlenségektől, bár ettől még tanulnia kell a Riotnak a hibájából, az ilyen jellegű hibák egyszerűen nem elfogadhatók! Főleg nem 2017-ben, amikor már lassan többen fizetnek online, mint valós pénzzel…

 

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva