Gaming

A Fortnite egyre népszerűbb, míg a PUBG stagnál


Nincs mese, az Epic Battle Royale játéka egyre népszerűbb.

A 2017-es év legújabb trendje egyértelműen a Battle Royale stílus, hiszen ezeket a játékokat játsszák és nézik is a legtöbben. A PUBG-nek sikerült elérnie rövid időn belül a legnépszerűbb Battle Royale címet, de nem volt nehéz dolga, hiszen az elhagyott h1z1 volt az egyetlen kihívója, ám amióta Fortnite is a színre lépett, azóta kicsit más a helyzet.

A twitch nézettség alapján vizsgálta meg a Gamoloco a Fortnite és a PUBG népszerűségét.

PUBG vs Fortnite nézettség | Forrás: Gamoloco

A diagramon azt vizsgálták, hogy mekkora nézettsége van a játékoknak, illetve hogy a streamelt játékok közül, az oszlopokon pedig az található, hogy hanyadik legnézettebb játék volt az összes közül.

A Fortnite első hetében, októberben még láthatóan elég nagy különbség volt a két játék között, ami a megjelenés utáni héten még nagyobb lett, ám azt követően javult a Fortnite népszerűsége. November végére pedig sikerült a 4. helyre feltornáznia magát a Fortnite-nak, ellenben a PUBG nézettsége bár változó volt, de a 2. legnézettebb játékot stabilan tartja jó ideje.

A népszerűséghez nagyban hozzájárult, hogy két népszerű streamer, Tyler “Ninja” Blevins és “Grimmmz” is lecserélte az elsődleges játékát, a PUBG-t és Fortnite-ra váltottak.

A decemberben viszont nehéz dolga lesz a Fortnite-nak, ugyanis jön az PUBG 1.0, ami rengeteg újítást hoz a játék életébe, mind például a sivatagos pálya és a vaulting. Szóval a harc még korántsem ért véget.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva