Hearthstone

Így reportolhatod a téged zaklató trollokat a Hearthstone-ban


Az új Battle.net applikációban sokkal könnyebb feljelenteni azokat, akik elküldenek bennünket a fenébe.

Valószínűleg minden Hearthstone játékossal előfordult már, hogy egy lejátszott meccset követően egyszer csak kapott egy friend felkérést a legutóbb legyőzött ellenféltől, baráti gratuláció helyett azonban csupán erősen túlsózott rage-áradat zúdult rá.

Az ilyesfajta trollok általában rögtön törölni is szoktak bennünket, miután kiadták magukból mélyenszántó gondolatainkat, hogy ne tudjunk nekik válaszolni. Sokan azonban talán nem is tudják, hogy mióta megújult a Battle.net applikáció, azóta van lehetőség felvenni a kapcsolatot utólag is. Mutatjuk, hogyan!

Első lépésben a Battle.net alkalmazás “Social” fülére kell menned, ahol a “Chats” almenüben láthatod azokat, akikkel legutóbb beszélgettél a játékon belül. Fontos, hogy akkor is felveheted a kapcsolatot a másik játékossal, ha ő közben töröl téged a barátlistájáról a Hearthstone-on belül, hiszen ez teljesen független attól!

Ez az újítás leginkább azért hasznos, mert sokkal könnyebb reportolni azokat, akik zaklatnak. Nincs más dolgod, mint a név melletti legördülő menüből kiválasztani a “Report” opciót, és megírni a Blizzardnak, hogy mi is volt a probléma (nekünk itt most a “Harassment” fog kelleni).

A report rendszernek egyetlen komoly hiányossága van csupán: maga a Blizzard. Hogy miért? Nos, visszakérdezünk: mikor hallottatok utoljára olyat, hogy valakit trollkodásért vagy zaklatásért bannoltak a Hearthstone-ban? A kérdés sajnos költői, mert nem nagyon találkozni ilyen esettel, ami leginkább azért probléma, mert nincs mi elrettentse azokat, akik tiszteletlenek a játékostársaikkal szemben.

Vegyük észre, hogy ennek az egésznek igen negatív a közösségi hatása. Leginkább azért, mert a játékosok többsége nem fogad el random friend requesteket – pont azért, mert a többségük úgyis csak azért akar felvenni, hogy elküldjön melegebb éghajlatra, majd azzal a lendülettel el is tűnjön. Akik pedig arra használnák a funkciót, amire tényleg való (hogy új barátokat vegyenek fel, mondjuk egy valóban jó és izgalmas meccs után), azok gyakran hoppon maradnak, mert azt hiszik róluk, hogy ők is trollok.

A mondás persze úgy tartja, hogy a remény hal meg utoljára, így ha jogosnak érzitek, akkor használjátok nyugodtan a funkciót, hiszen erre van. Egyszer talán a Blizzard is észbe kap, és kicsit nagyobb szigorral jár majd el ezeknél az eseteknél…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva