League of Legends

Riot Games: “Benéztük a torony buffot, jöhet még!”

Cloud - Igrici Áron - 6 éve Címkék: buff, Turret,

Kaptak a tornyok egy kis erősítést nemrégiben, bár ez egyáltalán nem látszik, a Riot folytatást tervez,

A 7.23-as frissítéssel érkezett egy-két módosítás a tornyokra. Több életerőt kaptak, a minionok sebzését felerősítették rájuk, ráadásul még a minionok termelődését is felgyorsították a 20. perctől.

Ezeket a változtatásokat a játékok sebességének szabályozása érdekében vezették be. Ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor azért történt, hogy lelassítsák a játékot, ugyanis az előszezonban egy kissé felgyorsultak a dolgok. Túl gyorsan omlottak össze az első tornyok és átlagosan sokkal rövidebbek voltak a játékok, mint amit a Riot eredetileg elképzelt. Sőt, ezek a módosítások papíron a splitpush taktikáknak is egy kis teret kívántak adni. A minion sebzés buffot ugyanis kiválóan ki tudták volna használni a splitpush karakterek, s ezzel gyorsabban juthattak volna fontosabb objektívekhez.

A Riot Games szerint azonban, az előbb listázott változások egyáltalán nem érték el a kívánt hatást, s technikailag semmi sem változott a módosítások bevezetése óta.

Az első torony ledöntésének ideje ugyan módosult, most már átlagosan 6 darab másodperccel többet kell gyepálniuk a játékosoknak a struktúrát, hogy leboruljon! WOW! Emellett semmilyen változást nem lehet felmutatni, a splitpush sem lett effektívebb. Az egész 7.23-as átszervezés tehát egy nagy bukta volt, és hát sajnos nem az ehető verzióra gondolunk most…

Összességében tehát ez a mozgalom igényel még egy kis törődést, amit a Riot hivatalosan be is ígért. Valószínűleg a tornyok és a minionok a jövőben még egyszer át fognak esni egy kis átalakításon.

Egyébként ne legyünk igazságtalanok, lehetséges, hogy a helyzet változott volna, vagy legalábbis érzékelhetőbb lett volna, hogy ha a támogató meta segíti a Riotot ebben a kezdeményezésben. Jelenleg a legtöbb support agresszív karakterrel játszik, így nincs olyan masszív hős az alsó ösvényen, ami életével őrizné a tornyok épségét. Többnyire jelenleg arról szól az első torony ledöntése, hogy dzsungelesünk segítségével ledaráljuk ösvényellenfelünk és gyakorlatilag egy, maximum két push-sal lebontjuk a tornyot és bezsebeljük a bónusz aranyat. Persze ezzel megnyílik a pálya, több a szabad mozgás, a harc, a halál, így pedig a játék sebessége is gyorsul. Ebben a helyzetben nehéz arra törekedni, hogy lassabb legyen a játék pusztán a tornyok és a minionok piszkálgatásával.

A módosítás érkezésének dátumáról még nem tudni, lehetséges, hogy még az idei utolsó, 7.24B frissítéssel érkezik valami, ám könnyen meglehet, hogy már csak januárban fog a játék ezen aspektusával foglalkozni a Riot.

 

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva