League of Legends

Balhé: Edzőmeccs helyett Disneylandbe mentek a törökök


Azért a sportszerűtlenségnek is van határa...

Ha először jársz Los Angelesben, akkor több tucat olyan látnivaló közül választhatsz, amit addig még biztosan nem láttál életedben. Az egyik ilyen látványosság maga Disneyland, ahol minden gyerekkori álmunk található. Nem meglepő hát, hogy az All-Star gálára érkező török közönség válogatott is ellátogatott a világhírű vidámparkba.

A baj csak az, hogy a túrájukkal párhuzamosan le volt kötve a csapatnak egy edzőmeccs Brazíliával, amit az utolsó utáni pillanatban mondtak le, mondván “még nincs kedvük eljönni a parkból“. Több sem kellett a brazilok vezetőedzőjének, elő is vette a Twitterét, hogy közölje a világgal, mekkora surmóságot követtek el a törökök, valamint, hogy magát figyelmeztesse, soha többet ne kössön le semmilyen találkozót török csapattal.

Még ha alapvetően ez nem is a legkomolyabb kompetitív tornája az évnek, azt bizony tiszteletben kell tartani, hogy sokaknak ez a gála is fontos, így a felkészülésüket is épp ennyire komolyan veszik. Brazília válogatottja például ezt a csoportot erősíti, nem mindennap találkozhatnak a világ legjobbjaival, ezeket a lehetőségeket pedig komolyan kell venni, ha egy régió fejlődni akar. Ahogy látjuk Törökország már nem ennyire szívbajos, simán faképnél hagyták a brazilokat és inkább élvezték tovább a “nyaralást”.

A közösségi média épp azért szép, mert mindenhova eljut, pillanatok alatt kialakult két tábor az eset kapcsán. Az egyik tábor Peter Dun, a brazilok edzője mellé állt, a másik tábor pedig úgy gondolta, a törökök jól jártak el, a szórakozás itt most sokkal fontosabb, mint a fejlődés. Mi valahol a két tábor között állunk, véleményünk szerint egy szórakoztató gála esetében belefér az, ha az ember nem szeretne órákat tölteni a gépe előtt és görcsösen készülni, ám ha mindezt tudja az ember, akkor szimplán csak nem köt le edzőmeccset egy másik csapattal, hogy végül azzal teljes mértékben kitoljon. Ha az esport szeretne ténylegesen a sportok közé kerülni, akkor elengedhetetlen lesz a kompetitív érában a sportszerűséget is betartani!

Olaj volt a tűzre a törökök egyik játékosának, Asim “fabFabulous” Cihat válasza a brazil edző tweetjére, a topos egy képet küldött, ahol csapatával éppen a Splash Mountain nevű hullámvasúton utaznak, a következő címmel: “Bocs, el voltam foglalva”.

Ezt már többen ténylegesen vérlázítónak tartották, többek között Ram “brokenshard” Djemal, volt LCS játékos és vezetőedző is.

Teljesen mindegy, hogy ki melyik oldalra állna ebben a vitában, egy biztos, érdemes lesz megnézni Brazília és Törökország találkozóját az All-Star gálán, ugyanis biztosan paprikás lesz a hangulat a két fél között. Kíváncsian várjuk, hogy a gyakorlás, vagy a disneyland-i túra van-e jobb hatással a játéktudásra.

Ti kiknek adnátok igazat?

 

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva