Counter Strike

3+1 ok, amiért a profik 4:3-ban játszanak


Nem érted, hogy miért játszanak 4:3-ban a profik? Segítünk!

Azt régóta tudjuk, hogy a profik java része a 4:3-as felbontást preferálja, az egy másik kérdés, hogy széthúzva vagy black bars mellett, de általában a 4:3 mellett teszik le a voksukat a játékosok.

A profik által használt képarány

Aki szeretné, nyugodtan végigböngészheti egyesével, hogy melyik profi milyen perifériákkal és milyen beállításokkal játszik, erre van a CS:GO Player Setups doksi.

Na de miért épp a 4:3-at szeretik a profik?

  • A megszokás: A CRT korszakban nem nagyon volt választási lehetőség, akkor még mindenki a 20 kilós kockamonitorral tolta, itt pedig a 4:3 volt az egyedüli lehetőség. Azóta persze eltelt pár év, de a megszokás nagy úr.
  • Több fps : Tény, hogy a CS:GO-ban jóval több a minimum fps-ünk, és az átlag fps is némileg nő, ha a 4:3-as képarányt választjuk. Legyen akár milyen erős gépünk, ha 4:3-ra váltunk, garantáltan jön a plusz fps. A profiknak pedig a magas stabil fps rendkívül fontos, a magas minimum fps, pedig talán még fontosabb, hiszen ezt vesszük észre legkönnyebben (főleg, ha füst szélén sétálunk)
  • Koncentráció: Mivel úgyis középre, a célkeresztre fókuszálunk, így javítja a koncentrációkészségünket, ha csak a lényeget látjuk, azt, ahova tartunk. Emellett nem olyan nagy különbség van a látótér tekintetében. Persze van eset, amikor jól jönne a 16:9, erre Allu némely korábbi jelenete jó példa.
  • Széthúzott 4:3 esetén könnyebb észrevenni az embereket: A széthúzás szélesebb karaktermodelleket eredményez, amit könnyebben lehet észrevenni. Emiatt sokan kedvelik a széthúzott 4:3-at. Ennek a hátránya, hogy az egerünk nem ugyan olyan gyorsasággal mozog a két tengelyen, de ez könnyen megszokható.

Persze van, amikor a 4:3 nem jön jól:

Mennyivel jelent több fps-t?

Az ideális CS:GO beállítások

Korábban teszteltem a beállításokat és a FullHD minimum beállítások mellett 144 fps-t kaptam minimum és 243 fps-t átlagban, majd 4:3-ra váltva a minimum 50 fps-sel, az átlag pedig 13 fps-sel nőtt.

Azt pedig, hogy nektek melyik a jobb, magatoknak kell eldöntenetek!

Melyik a jobb? 16:9 vagy 4:3 ? – gamer.hu

Ez a kérdés még a profikat is megosztja picit, utána jártunk, hogy mik is az előnyei/hátrányai a két képaránynak. A 16:10-et és az 5:4-et már nem is venném külön, ugyanis ezek már végképp nem gyakran használt képarányok. A profik nagy része (~70%) pedig a 4:3-ra esküszik, azért a 16:9-esek tábora sem kicsi.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva