Counter Strike

Shroud elárulta azt a 3 trükköt, amikkel a profik kihasználják a LAN-ok sajátosságait


Az egykori profi CS:GO játékos újabban már csak a streamelésre koncentrál, így nyugodtan elárulhatta a régi praktikákat.

Shroud a Cloud9 játékosaként rengeteg komoly versenyt megélt aktív pályafutása során. A Major tornáktól az ESL Pro League győzelemig egy SK elleni döntőben volt itt minden. Úgyhogy 23 éves kora ellenére igazi LAN veteránnak tekinthető.

Karrierének utolsó 2 és fél éve alatt 53 pénzdíjas LAN-on indult a Cloud9 tagjaként!

És a sok offline versenyen, komoly tétért folyó meccs nem múlt el nyomtalanul, shroud és csapata több LAN-trükköt is kifejlesztett az évek során. Hiába a zajszűrő füles, az üvegdoboz vagy bármilyen védekezés a szervezők részéről, a játékosok így is értékes információkhoz juthatnak. Leginkább a közvetítés, a közönség és az ellenfél segítségével.

Shroud nemrég el is árulta, hogy lehet kihasználni ezt a három dolgot:

  • Ellenfelek: Ha az ellenfél csapata szemben ül, vagy bármilyen módon rájuk lehet látni, nem is kell a képernyőjük egy kis infóhoz. Ha ugyanis az arcukat figyelik, egy vakító gránát okozta masszív világító fény simán tükröződik rajta. Ha tehát dobtak a C9-osok egy vakítót és a szemben ülő ellenfél arcán brutális fehér fény árasztotta el, akkor tudták, valakit telibe vakítottak. Tehát pont ott bújik, ahol a gránát robbant. Innen már nem volt nehéz letartani és kilőni se!
  • Közönség: A közönség kiabálásából nem lehet rendes szavakat kihallani, de magát a felhördülést nagyon is érzékelik. Shroud sokszor használta ezt saját előnyére, falon vagy füstön keresztüli letartással. Ha ugyanis a célkeresztet rávitte a smoke-ra, és a közönség felhördült, tudta hogy jó helyen próbálkozik.
  • Közvetítés: A kommentátorok hangját és mondandóját ugyanúgy nem lehet érteni, de egyes zajok olyan hangosak, hogy simán fel lehet ismerni őket. Ilyenek a gránátok, akár a HEG, akár a Molotov hangjai. Shroud pedig megtanulta olvasni a hangokból, hogy ha a közvetítésből hallatszik egy gránát hangja, akkor hol lehet az az ellenfél. Hiszen ha az ő szemszögéből ment a közvetítés, akkor megjósolható a dolog.

Ha például bedob egy előre begyakorolt molotovot, a közvetítésben pedig hangosan robban és kezd égni, akkor tényleg volt ott valaki, ahova dobták. Innen megint csak megvan az infó, és sejtik merre menekült az ott bújó ellenfél.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva