Gaming

Már a Google is esport rajongó lett! Új funkciót kapott a világ legnagyobb keresőoldala


Az ESL Pro League dániai döntőjével együtt a Google új esport figyelője is elindult, ezentúl még könnyebb követni az eredményeket!

Egyszerű de nagyszerű, a Google mindig is erről a két tulajdonságáról volt híres. Gyorsan és könnyen tudsz keresni rajta és szinte bármit megtalál, előtte nincs lehetetlen.

És újabban már az esport is kiemelt szerepet kap rajta, a legnagyobb versenyekre ugyanis a Google beizzítja eredményfigyelő funkcióját.

Forrás: Google

Amit eddig a normál sporteseményenél megszokhattunk, azt most már esport vonalon is tudja a Google. A verseny nevére rákeresve bejön:

  • a meccsnapokat tartalmazó naptár
  • az aktuális nap párosításai és kezdési időpontjai
  • a link, ahol a hivatalos stream nézhető

A szándék egyértelmű az óriáscég részéről, segítő kezet nyújtani az esport eredményekre és közvetítésekre kereső nézőknek. Ezt a technológiát a hagyományos sportoknál már sikerre vitték, úgyhogy jöhet a következő lépcső, az esport.

A dolog egyszerű, csak be kell írni teljesen nyersen és simán egy éppen futó, nagyobb méretű esport esemény nevét, és máris dobja az infókat.

És mint tudjuk, a Google ritkán nyúl mellé. A kereső mellett akár a Gmail, akár a YouTube projektre gondolunk, egytől egyig piacvezető kezdeményezések. Hiszen a Google bármibe fog, az biztosan nem véletlen! Végtelen számú keresési információ áll rendelkezésére saját adatainak hála, így biztos kézzel választják ki, mire keresnek rá a felhasználók.

A trendi dolgokat meglovagolva pedig olyan újítások születnek, mint ez a mostani esport figyelő funkció.

Közvetetten tehát ismét levonhatjuk a következtetést, az esport már olyan méreteket ölt, annyian keresik és követik, hogy még egy Google sem teheti meg, hogy figyelmen kívül hagyja!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva