Counter Strike

Az év legjobb meccse lehet: minimum 4 mapot várunk a FaZe vs. SK döntőtől


Statisztikák, vétó és esélyek: ezért lesz jó ez a meccs. A világelső a második ellen, Bo5 finálé, a két legjobb formában lévő csapattal.

Az ESL Pro League offline döntőjétől már akkor FaZe vs. SK döntőt várt mindenki, mikor kiderült hogy ők ketten külön ágra kerültek. Mindketten meg is nyerték csoportjukat így adott volt, hogy külön ágról csak a döntőben találkozzanak majd.

A (reméljük) világra szóló döntő pedig össze is jött, a 750 000 dolláros verseny utolsó meccsén a FaZe és az SK csapnak össze.

Mindkét együttes cserélt az elmúlt fél évben, és gyengélkedő ötösükből egyaránt világverő gárda lett. A FaZe olofmeistert és GuardiaN-t igazolta le nyáron, az SK elhozta boltz-ot az év végére.

Ennek köszönhetően közös egymás elleni meccsből csak kevés akad, ahol így 10-en voltak egyszerre a pályán:

Az EPICENTER során Bo3, a Blast Pro Series alatt Bo1 volt a formátum. Ez a két meccs és a csapatok eddigi vétója viszont tökéletesen megmutatja, milyen pályákra, és vélhetően milyen sorrendre számíthatunk:

  • A FaZe kezdi a vétót és 99%-ig biztos, hogy Cobblestone kiszáll.
  • Aztán jön az SK, itt már egy 100%-os Nuke is érkezik majd.

A maradék 5 map Inferno, Mirage, Overpass, Cache és Train tehát mind sorra kerülhet. A kérdés csak az, mi lesz a mapok sorrendje.

  • A FaZe ezek közül vélhetően Infernón szeretne kezdeni, ahol a világ egyik leghalálosabb csapata az EU mix.
  • Az SK ugyanezt mondhatja el az új felállásnak hála Overpass-ról, ők nagy valószínűséggel ezt pickelik először.

Az esélyek ezeken a mapokon a papírforma szerint teljesen egyértelműek. Az EPICENTER-en ugyanígy ezeket választották a csapatok, a FaZe 16:7-re nyerte Infernót, az SK 16:2-re Overpass-t.

Inferno egyik nagy előnye a FaZe számára, hogy GuardiaN és rain halálos páros ezen a mapon. Az AWP-s és az entry CT-ben és Terrorban is beton, nem úgy, mint a túloldalon FalleN és fer.

Overpass ugyanígy az egyéni skillektől hangos, coldzera és fer itt mindenkit elhomályosítanak, a kisujjukban van a pálya.

Sanszos tehát, hogy 1:1-es eredménnyel megyünk majd tovább, innen már rendkívül fontos lesz a mapok sorrendje.

  • A FaZe választja a harmadik mapot, vélhetően Train lesz majd a pick. Az SK-nak innen nehéz dolga van, hogy Cache vagy Mirage legyen-e a negyedik.

Train ugyanis inkább tényleg az EU csapatnak áll, Cache pedig a braziloknak. Train ugyanis jól AWP-zhető pálya, ami a GuardiaN-olofmeister párosnak szinte játszótér, az SK-nak kevésbé. Nekik inkább a nehezebben WP-zhető és rifleskill függúbb Cache fekszik.

Mirage azonban teljesen 50/50, egyszer az SK nyert itt 16:8-ra, aztán ugyanennyire a FaZe. Ha itt dől el a csata, abból drámai végjáték lehet egy öt mapos csata végén.

Az SK erőssége az irányítás és az entry-k lehetnek, a FaZe legfőbb fegyvere az egyéni párharcok és az AWP játék lehet.

Irányítás: FalleN ellen egyszerűen nem megy karrigannek a játék. Ha az offline Bo3-as meccseket nézzük, 2015 óta nem nyert FalleN ellenfeleként. Idén eddig ötször kapott ki az SK-tól:

  • ELEAGUE Major Atlanta – 1:2 (Negyeddöntő)
  • IEM Sydney – 1:3 (Döntő)
  • ECS 3 – 1:2 (Döntő)
  • ESL One: Köln – 0:2 (Elődöntő)
  • EPICENTER – 1:2 (Csoportmeccs)

Egyszerűen rosszul olvassa FalleN stílusát, nem ismeri ki magát a counterhívásokban és a forgatások reagálásánál.

Entry: A legjobb százalékban a torna eddigi meccsein az SK játékosok nyerik a nyitó frageket. Boltz 75,8% és FalleN 65,7% eredménnyel szerez nyitót a kör elején.

Egyéni skill: A FaZe számára hatalmas szerencse, hogy a világ legjobb aimerjeit sikerült csapattá kovácsolnia, hiszen karrigan kivételével mindenki halálos 1v1 ellenfél. Az SK pedig laza stílussal támad szinte minden mapon, keresik az 1v1 lehetőségeket és a nyitókat. Ezeket fentebb láttuk, általában be is lövik.

De ha a világ legdurvább aimereivel szemben kell megtenni ugyanezt, ott már nehezebb dolguk lesz, és ezek az 1v1 nézelődések könnyű FaZe killeket hozhatnak a csapatnak.

AWP játék: GuardiaN újra régi fényében ragyog, simán előzi FalleN-t a verseny eddig meccsei alapján az AWP-s statisztikákban. És ha megnézzük a második, ne adj isten harmadik számú AWP-seket, a FaZe-ben ebben is jobb a felhozatal. Még ha olofmeister és coldzera kb egyenlőek is, karrigan és TACO nem összehasonlítható, így ezzel a fegyverrel szinte mindig a FaZe lesz előnyben.

Az odds-ok lényegében ugyanolyan tanácstalanok, mint mindenki más:

1.9 a FaZe szorzója és 1.8 az SK-é, minimálisan tehát a brazilokat tartják jobbnak, de esélyest senki nem mer mondani.

Miért is tennénk, szurkoljunk annak, hogy tényleg méltó módja legyen a 2017-es év lezárásának! Jöjjön az év meccse, hiszen az új FaZe és az új SK, vagyis a világ jelenlegi két legjobbja nagydöntőben még sosem találkoztak!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva