Counter Strike

Rengeteg játékost veszített a CS:GO egyetlen év alatt


Haldoklik a CS? Azért azt nem mondanánk, de a számok elég aggasztóak.

2017 legnagyobb hype-ja egyértelműen a PUBG volt, amely minden honnan elszipkázta a játékosokat valamilyen szinten, de a CS:GO sínylette meg leginkább a Battle Royale őrületet. Ez a számokból is jól látszik.

Egy év alatt 250 000 játékos hagyott fel a CS:GO-val

Elmentek elég sokan

Bár ez a 250 ezer játékos rendkívül soknak tűnik és az is, de szerencsére egyelőre nincs félnivalónk, ugyanis jelenleg is 550 ezer ember játszik a CS:GO-val, szóval halottnak még korántsem neveznénk, de az már egyértelmű, hogy az aranykorán túl van a játék már egy ideje, hiszen egyidejűleg a legtöbben 2016. áprilisában játszottak a Counter-Strike-kal.

Az aranykor

A PUBG-láz végét még mindig nem látni, az 1.0 közeledte és az új sivatagos pálya miatt jelenleg egy újabb csúcsot állítottak fel a Battle Royale játékukkal a készítők. A Valve pedig valószínűleg csorgatja a nyálát hiszen idáig egyetlen játék sem tudott ilyen számokat produkálni, de még az ingyenes Dota 2 sem tudta még csak megközelíteni sem játékosszámban a PUBG-t.  Ám a Valve az utóbbi időben egyre többet hallgat a játékosbázisra, figyelik a kommenteket, sőt, vannak olyan frissítések, amiket külön csak redditre tesznek ki, a hivatalos blogjukba pedig nem, emellett pedig egyre gyakrabban kérik a játékosok segítségét.

Az Epic nem szarozott, egy egész cheateket árusító oldalt záratott be

Egyedül a csalók elleni határozott fellépésre vágynak oly’ sokan, bár amióta népszerűbb a PUBG, azóta érezhetően kevesebb csalóval is futnak össze az emberek. Egyedüli probléma az, hogy a játékosok száma nem növekedett az elmúlt időben, tehát ha folyamatosan hasonló ütemben csökken a játékosbázis, akkor az a piacra is kihatással lesz, aminek sokan nem fognak örülni, bár a Valve-nál a trade kinyírása jó ideje napirendi pont, de ha az itemek sem fogják érdekelni az embereket, akkor búcsút mondhatnak elég sok pénztől.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva