Counter Strike

Kielemezték flusha egyik gyanús körét, tökéletes magyarázatot kaptunk a “csalásra”


Csalásnak tűnhet de nincs ebben semmi ördöngösség! Elég a másodperc tört része és néhány pixel, jó game sense és a közönség hozzá.

Flushára szinte minden LAN-on legalább ötször elmondják, hogy csal! Mondván, ilyen megérzés egyszerűen nem létezik! Pedig semmi különösen nem csinál, csak nagyon érzi a játékot és kiváló a látása, hallása.

Mondjuk azt nem tudjuk, a füstön hogy lát át, de fogjuk ezt is a megérzésekre most:

HLTV confirmed: Señor VAC, vagyis flusha tényleg nem látja a füstöt – gamer.hu

A csoportkör utolsó két meccsén két kört is lehozott a csapatnak smoke-on keresztül. Előbb a Liquid ellen meccspontnál majd az Astralis ellen 1v2-ben. Két ilyen kritikus kört megoldani egy napon belül már önmagában is brutális feladat. 3v5 aztán egy 1v2 … De hogy mindkettőt füstön keresztül hozza le valaki, az már egyenesen pofátlanság!

A rengeteg csalózás miatt fogták, és az ESL Pro League egyik leggyanúsabb flusha körék képkockára bontották. Elemezték, mi is történhetett a kör alatt, amit flusha ilyen jól olvasott.

Íme az a bizonyos kör, mindenki nézze meg jó alaposan és képzelje magát flusha, vagyis a CT helyébe:

Elsőre mindenkinek gyanús lett, honnan tudta már az első pillanattól kezdve, hogy ott van karrigan? Miért indult a hátába és szedte ki ilyen könnyen, végig sétálva?

A legfontosabb, hogy a közvetítésben nem látszik végig flusha kamerája, illetve a hangokat zavarja a kommentátorok hangja. Ez pedig becsapós lehet, a közvetítés alapján tényleg gyanús lehet flusha mutatványa.

De most jöjjön a kör flusha nézetéből:

Ugye mennyivel másabb?! Nézzük végig a videó alapján a kör leglényegesebb pontjait:

1:40 – flusha eldobja gránátjait, de hallja, hogy mögötte szökőkútnál egy terror ugyanezt teszi. Egy vakítót biztosan hall, sőt oldalról picit be is villan neki. Innentől megvan az infó egy ellenfélről, a hosszún lévő csapattársak letartanak, flusha pedig lemegy a lépcsőn, hogy ne lőjék hátba.

1:25 – az átkötőben való harc után flusha visszamegy WC-hez. Mivel 15 másodperc alatt senki nem érkezett a hátába és a hosszún várakozók se láttak senkit, sejti hogy lerakóra megy a terror lurker.

1:11 – flusha itt ha csak egy pillanatra is, de meglátja karrigant. Csak egy fej a doboz fölött, de a mozgás és a sötét pötty elég ahhoz, hogy flushának innen meglegyen az infó.

Forrás: Imgur

Be is mondja a csapattársaknak az infót, hiszen 3 másodperccel később JW is rátart CT kezdőre hosszúról. Ha nem jött volna infó, JW sosem fordult volna meg magától, semmi oka nem lett volna rá pont akkor.

Forrás: Reddit

Itt érdemes meghallgatni ismét az eredeti közvetítést, az első videóban. A közönség 1:11 után felmorajlik, amit flusha ugyanúgy meghallhatott.

Ez egy régi trükk, amire shroud is felhívta az emberek figyelmét nem is olyan régen. Ha a közönség zúgolódik, amikor csak sejtesz valakit falon vagy füstön át, akkor jó helyen tapogatózol. Hiszen nem véletlenül jön meg a hanguk, ők látják, hogy a célkereszt jó helyen van, a játékos pedig a hangzavarból kikövetkeztetheti ezt.

Shroud elárulta azt a 3 trükköt, amikkel a profik kihasználják a LAN-ok sajátosságait – gamer.hu

Az egykori profi CS:GO játékos újabban már csak a streamelésre koncentrál, így nyugodtan elárulhatta a régi praktikákat. Shroud a Cloud9 játékosaként rengeteg komoly versenyt megélt aktív pályafutása során. A Major tornáktól az ESL Pro League győzelemig egy SK elleni döntőben volt itt minden. Úgyhogy 23 éves kora ellenére igazi LAN veteránnak tekinthető.

Ha tehát eddig nem volt biztos benne, most már egyértelművé vált, hogy van ott valaki. És mivel egy lassú B-támadásról beszélünk, tudta hogy át fog menni CT kezdőről a másik lerakóra. Csendesen utána osont és hátba lőtte a gyanútlan karrigant.

Aki tényleg semmit nem rontott el, flusha egyszerűen zseniálisan figyel, átlátja a pályát és hihetetlenül okos.

Nem csal, hanem okos! Ennyi a nagy titok!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva