Counter Strike

“Korábban csak egy pici asztalom volt, fel kellett húzni a sensit” – a woxic sztori


A HellRaisers új üdvöskéje a török mezőnyről, ANGE1 tanításairól, ISSAA-val való barátságáról, furcsa balkezes stílusáról és magas sensijéről mesélt.

A HellRaisers szépen helytállt az ESL Pro League dániai döntőjében, ahol a negyeddöntőkig jutottak. A unikrn stábja a csapat egyik legjobbját, w0xic-ot faggatta a verseny után:

Egy 19 éves, ilyen skilles török játékos hogy hogy nem a Space Soldiers-ben játszik?

w0xic: Ez teljesen az én döntésem volt. A DarkPassage-ben játszottam Calyx mellett, így akár mehettem volna én is a Space Soldiers-be, De nem is nagyon merült ez fel. Mikor FPL-ezni kezdtem, még alig beszéltem angolul, aztán megjött a nyelvtudás, így ekkor inkább már egy nemzetközi csapatba vágytam.

Az első ilyen próbálkozás a Gux & Friends volt, ahol igazi legendákkal játszottál együtt. Sokat tanultál tőlük ezalatt?

w0xic: Gux és pita nagyon sokat fejlesztettek rajtam, hiszen rendkívül tapasztaltak mindketten. Ha vesztettünk, annak is tudtunk örülni, mert folyamatos volt a fejlődés. Aztán megtalált a HellRaisers egy ajánlattal, és megkérdezték milyen srác ISSAA. Lényegében beajánlottam, közösen kezdtünk a HR csapatával gyakorolni, és most itt vagyunk.

Akkor ti vagytok a duó, akik újra elhozzák majd a HR sikereit?

w0xic: Reméljük igen, igazából olyan, mintha a tesóm lenne. Kedveljük egymást, jól kijövünk ami nagyon fontos egy csapatnál. Mert ha ilyen mély az összhang, a játék is jobban megy majd közösen. Ezért csinálunk mindent közösen még a CS-n kívül is.

Miben más a HellRaisers, mint az eddigi csapatok, ahol megfordultál?

w0xic: Elsőként ugye ANGE1. Remek mentor, akitől a mai napig rengeteget tanulok. Szerencsésnek tartom magam, hogy ilyen fiatalon egy ilyen rutinos tanárom lehet. Ha hibázok kijavítja, elmagyarázza hogy kellene jobban csinálni ugyanazt.

A másik, hogy rögtön bekerültünk az ESL Pro League mezőnyébe, és a legjobbak ellen játszhattunk. Ráadásul a LAN-döntőbe is bejutottunk és szépen helyt álltunk.

Bal kézzel és brutálisan magas sensitivity-vel játszol. De ezt mégis hogyan és főleg miért?

w0xic: Mikor CS:GO-zni kezdtem 4-5 éve, csak egy egészen pici asztalom volt. Ezért nem volt más választásom, fel kellett húznom a sensit, aztán megszoktam és így maradt. Ha lejjebb viszem, már nem tudok játszani, kész.

Nagyon fiatalok vagytok, előttetek az egész karrieretek. De most, hogy 2017 vége ilyen biztatóra sikerült, megjött az étvágy 2018-ra?

w0xic: Persze, nagyon sok célom van. De van köztük egy, amit az egész csapat kiemelt célként kezel!

Legjobban a Majorra szeretnék kijutni, ez talán a legfontosabb! De előtte hosszú kvalifikációs rostán kell átverekednünk magunkat, ami most se volt egyszerű, ki is estünk.

De persze szeretnénk a következő szezonba is visszatérni az EPL döntőbe is, úgyhogy lesz mit csinálni jövőre is!

Az interjú eredeti változatát itt találjátok.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva