Counter Strike

Parádés játékkal ismét megverte az SK az all-star FaZe-t!


Az SK sok fogást talált ellenfelén, a döntő lehetséges 5 mapjából 4 is elég volt a győzelemhez.

A brazil SK viszi haza 225 000$-os főnyereményt, miután 3:1-et ment a legnagyobb riválisa, a FaZe ellen. A brazilok remekeltek, hiába villant az egyéni teljesítmény az európai együttes oldalán, a brazilok csapatként zúzták porrá őket. Bár zseniálisan játszott rain és GuardiaN, a tengerentúli csapatra nem volt ellenszer, és ez leginkább karrigan játékán és irányításán múlott, ami valljuk be, sok kivetnivalót hagyott maga után.

FalleN ellen egyszerűen nem megy karrigannek a játék. Ha az offline Bo3-as meccseket nézzük, 2015 óta nem nyert FalleN ellenfeleként.

Idén eddig ötször kapott ki az SK-tól. Ráadásul 2015 óta Overpasson 10:0-ra vezet FalleN a nyert mapok tekintetében, és 9:0-ra a nyert Bo3/Bo5-ök tekintetében.

hltv.org

Kezdjük rögtön a vétónál, nem teljesen értettük már a mapokat sem:

  •  FaZe bannolta Cobblestonet
  •  SK bannolta Nuke-ot
  •  FaZe pickelte Infernot
  •  SK pickelte Overpasst
  •  FaZe pickelte Mirage-t
  •  SK pickelte Traint
  •  Cache maradt utoljára

Inferno alap választása a FaZe-nek, ott a legjobbak, mindenkit leületnek. Az SK-tól teljesen érthető választás az Overpass, nagyon masszív ott ez a felállás. Az esélyek ezeken a mapokon a papírforma szerint teljesen egyértelműek. Az EPICENTER-en ugyanígy ezeket választották a csapatok, a FaZe 16:7-re nyerte Infernót, az SK 16:2-re Overpass-t. Majd itt jön az a pillanat amit senki sem ért:

Ugyanis a FaZe pickelte Mirage-t, ami teljesen 50/50 pálya!

Akkor már inkább Cache-t kellett volna választaniuk, ott több esélyük lehetett volna, vagy Traint, az eredmény itt is sokkal szorosabb volt! Mirage-on annak rendje és módja szerint kaptak ki 9:16-ra. Train ezután “gyerekjáték” lett VOLNA a braziloknak, de kissé meglepte őket a FaZe játéka. Pedig a brazilok vezettek 8:0-ra is, innen állt fel a FaZe:

Bele se merünk gondolni mi lett volna, ha nem pont előtte kapnak ki Infernón, hanem 1:1 után mennek Trainre.

Vélhetően jobb hozzáállás, frissebb fejek és esetleges győzelem. Hiszen így csak hosszabbításban ugyan, de végül győzedelmeskedtek a saját pályájukon. A meccs előtt szinte megjósoltuk az egészet, annyi különbséggel, hogy a mi pickünkkel több esélye lett volna a FaZe-nek:

Az év legjobb meccse lehet: minimum 4 mapot várunk a FaZe vs. SK döntőtől – gamer.hu

Statisztikák, vétó és esélyek: ezért lesz jó ez a meccs. A világelső a második ellen, Bo5 finálé, a két legjobb formában lévő csapattal. Az ESL Pro League offline döntőjétől már akkor FaZe vs. SK döntőt várt mindenki, mikor kiderült hogy ők ketten külön ágra kerültek.

Úgy néz ki a FaZe-ben most égett ki a friss “all star” csapat lendülete, Ha már a statisztikákról beszélünk, az egész Esl Pro League 6. szezonjának az MVP-je coldzera, míg  a döntő MVP-je TACO lett. Úgy néz ki, hogy új erőre kapott, sokáig ugye nem ment neki a játék. De most ismét itt van, valósággal berobbant a döntős meccsekbe.

Tovább lovagolnám a statisztikákat, sajnos a számok is a brazil együttes oldalán állnak. Clutch-ok tekintetében a FaZe 5-öt (GuardiaN-rain 2:2), míg az SK 11-et hozott, ami több mint 2-szeres differencia. Ez brutálisan nagy. A rossz irányítást igazolja továbbá, hogy 4 pálya alatt összesen 21 kört tudott támadni a FaZe, ebből 8:8-at Infernón, illetve Trainen, Overpasson 3-mat, Mirageon 2-őt sikerült, ami nagyon kevés, nem csoda, hogy csak 1 mapot nyertek.

Látványos jelenetből volt bőven, azonban az alábbi mindent felülmúlt. GuardiaN olyan kört hozott le, hogy a kommentátorok hypeolás közben ugrottak ki a bőrükből. 2 killel marad afterplant 1 vs 2 helyzetben, és 13 lőszer a tárban. De ami a legfontosabb, hogy itt egy MECCSPONT hárításáról szólt a történet. Mekkora pszichés terhelés lehetett a szlovák AWP-sen? Hatalmas szerencséjére az SK-nak nem jutott pénz defuse kitektre, így volt ideje odafutni, és megkéselni a füstben defuseoló FalleN-t, akit társa testével sem tudott megvédeni. Kérdem én, hány véletlen egybeesése kellett ehhez?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva