Counter Strike

Pimpelt scoreboard és gyorsabb fegyverváltás? Ezeket ha lehetne kötelezővé is tennénk mindenkinek!


Hasznos, ám alig ismert autoexec scriptek, amiket mindenkinek ismernie kellene!

Ha elindítod a CS:GO-t, akkor az autoexec.cfg automatikusan betöltődik, ezért szokták a bindeket és bizonyos beállításokat épp az autoexébe írni a tapasztaltabb játékosok. Viszont olyan scripteket is bele lehet tenni, amit még a veterán játékosok sem nagyon ismernek,nézzük, hogy mik is ezek.

Először is keresd meg az autoexec.cfg fájlt a következő mappában: …/steam/steamapps/common/Counter-Strike Global Offensive/csgo/cfg

Az autoexec.cfg-t nyissuk meg egy szövegszerkesztővel pl: Wordpad, jegyzettömb és ide írjuk azokat a parancsokat, amelyek szimpatikusak számunkra.

Némíts le mindenkit egy gombbal!

bindtoggle “n” “voice_enable”;

Ezzel mindenkit lenémítasz, ami különösen jól jön, ha mindenki beszél, mondjuk épp egy 1v3 szituációban és emiatt nem hallasz semmit. Ilyenkor csak megnyomsz egy billentyűt és mute-olsz mindenkit, ha újból megnyomod, akkor ismét hallani fogod a csapattársaid.  Az n helyére írjátok be az általatok választott billentyűt!

Tuningold a scoreboardot!

bind “TAB” “+ng”;

alias “+ng” “+showscores; net_graph 1”;

alias “-ng” “-showscores; net_graph 0”;

Ha ránézel a scoreboardra, akkor előjön a net graph (fps, ping, tickrate,stb..). Így nem kell mindig bekpcsolva lennie a net_graph-nak. Ha neked nem a tabon van a scorboard, akkor kedved szerint írdát a bind első sorában a TAB-ot az általad válaszott gombra.

Válts fegyvert gyorsabban!

alias +knife “slot3; +lookatweapon”

alias -knife “lastinv”

bind n +knife

Ha a q-val szoktál visszaváltani a fegyveredre, akkor érdemesebb a fenti scriptet beizzítanod, ugyanis ezzel gyorsabban tudsz quickswitch-elni, mintha a hagyományos verziót választanád! Az n helyére egy tetszőleges gombot írjatok.

Tudasd a többiekkel, hogy eldobtad a bombát! 

bind n +dropBomb;
alias +dropBomb “use weapon_knife; use weapon_c4; drop; say_team I dropped bomb”;

Ezzel eldobod a bombát és a csapatodnak is beírod a team chatbe, így remélhetőleg mindenki tudni fog róla. Az n helyett itt is tetszőlegesen válassz egy gombot.

Mennyit sebeztél abba, aki megölt?

alias displaydamage “displaydamage_on”
alias displaydamage_on “con_filter_text Damage Given To; con_filter_text_out Player:; con_filter_enable 2; developer 1; playvol buttons\blip1 0.5; alias displaydamage “displaydamage_off””;
alias displaydamage_off “con_filter_enable 0; developer 0; playvol buttons\blip2 0.5; alias displaydamage “displaydamage_on””;
con_filter_text damage given;con_filter_text_out Player:; con_filter_enable 2; “displaydamage”;

A konzol használatával idáig is megnézhettük, hogy mennyit sebeztünk abba, aki megölt, ám ezzel a scripttel nem kell többé a konzolt előhívnunk, mivel a bal felső sarokban kiír minden erre vonatkozó információt.

Forrás: RedZaturn

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva