League of Legends

Mi most a meta?! – A jelenlegi legerősebb jungler karakterek!


A Jungler pozíció sosem tartozott a legegyszerűbbek közé, ráadásul a meta sem mindig egyértelmű. Most segítünk, hogy jelenleg kik a legjobbak!

Néhány karakter a League of Legends-ben, egyszerűen csak erősebb, mint társai.

A dzsungeles karakterek esetében sincs ez másképp, bár ebben a pozícióban több kritériumnak is meg kell felelnie egy karakternek, hogy igazán erősnek számítson. Amikor Jungler hőst választunk, figyelembe kell venni, hogy mennyire effektív a gankelésben, milyen gyorsan képes pusztítani a neutrális szörnyeket, megvan-e a kellő makró mobilitása, sőt, az sem árt, ha már magával a jelenlétével nyomás alatt képes tartani az ellenfeleket. Ha az előbb felsorolt kategóriákból egy hős a lehető legjobb adatokat birtokolja, akkor bizony a meta-ranglétra csúcsán helyezkedik el az a karakter.

A meta, mint olyan kifejezetten nehezen követhető, így balgaság lenne mindenkitől elvárni, hogy hónapról-hónapra folyamatosan figyelemmel kövesse a változását. Mi most segítünk egy kicsit átlátni a jelenlegi helyzetet, ami jövő januárig biztosan nem fog már nagyot változni!

Három csoportba osztottunk néhány dzsungelest. A hármas csoportba tartoznak azok a karakterek, akik nem feltétlenül számítanak OP-nak jelenleg, ám ha a játékos tisztában van a lehetőségeikkel, akkor akár meghatározók is lehetnek. Nem tipikusan ingyen LP karakterek a mostani metában, de ettől függetlenül még nem szabad leírni őket! A második csoportba tartoznak azok a hősök, akik épphogy csak egy hajszállal maradtak le a legjobbak közül, s onnan is csak azért, mert valamivel több energiába telik jól játszani velük, mint a mostani legerősebb hősökkel. Ha valaki jól tudja játszani ezt a csoportot, akkor legalább annyira effektíven fog carryzni, mintha az első csoportból választott volna. Végül pedig a ranglétra csúcsán azok a hősök lesznek, akik a jelenlegi metában a legerősebbek, a felsorolt kritériumokból mindet birtokolják, s ráadásul még csak komolyabb energiabefektetést sem igényel a játékstílusuk, így hátradőlve apríthatjuk ellenfeleinket és a dzsungel szörnyeket.

Tier 3 – Hármas csoport

Kha’Zix

Kha kifejezetten meghatározónak számított 2017 elején, majd popularitása megcsappant, amikor nyáron újra megérkezett a tank meta. Most, hogy a rúnák teljesen át lettek dolgozva, kezdenek visszatérni a masszív sebzéseket kiosztó orgyilkosok a játékba. És hát Kha’Zix az egyik legjobb ebben a kategóriában. Persze ettől még nehezen bánik el a tankokkal, így jó meg kell gondolni a választását, ám ha nagy Kha’Zix veteránok vagytok, akkor biztosan sikerülni fog a tankok közötti manőverezés.

Shaco

A bohóc sokaknak meglepetés lehet a listán, ám higgyétek el, itt a helye. A Lethality tárgyak visszatérésével a metába és az új rúnáknak köszönhetően kifejezetten erősnek számít jelenleg a hős! Az ő esete is ugyan olyan, mint Kha’Zix-é, a tankok ugyan még hasznosabbnak minősülnek, ám egy jó Shaco játékos le tudja küzdeni ezt az űrt. Rendhagyó játékstílusának köszönhetően ráadásul még szórakoztató is a játék vele, mondjuk ezzel a véleménnyel biztosan veszekednének az aktuális ellenfelek…

Ivern

A csúcson kezdte az idei évet, majd egy nerf sorozat végeztével az egyik legjátszhatatlanabb maszlagja lett a League of Legends világának. Hasznavehetetlenségét a 7.24-es frissítés orvosolta, olyannyira, hogy jelenleg bőven elfér a Jungler ranglétra Tier 3-as csoportjában. Ha fenn tudja tartani ezt az erőszintet, amit most képvisel, Ivern a jövőben újra meghatározó választás lehet. Jelenleg csak a nagy maineknek ajánlanánk, de ha vannak ilyenek, akkor azok nyugodtan választhatják őt újra!

Tier 2 – Kettes csoport

Udyr

Ez a választás megosztó lehet, ugyanis a legtöbben a csúcsra osztanák be Trick2G védjegyét. Az új rúnákkal (Press the Attack, Dark Harvest, Predator) mocskosul nagy erőre tett szert Udyr, s a Wriggle’s Lantern eltűnése után újra a meta legjobbjai között találhatta magát. Egyáltalán nem nehéz hős, ám kétségtelenül szükséges az ismerete ahhoz, hogy jók tudjunk lenni vele. A távolságai ismerni kell, a sebességét, valamint jól kell tudni használni a képességei adta plusz effekteket. Lehetett volna bőven az első csoport tagja is, ám nálunk még csak a második legjobb osztagba fért bele.

Evelynn

Az egyetlen ok, amiért nem a lista legtetején helyezkedik el, az a karakter korai szakasza. A hatos szint előtt egészen gyengének minősül, ám ha az ösvényes társak ki tudják húzni komolyabb problémák nélkül, Evelynn egy igazi szörnnyé változik és pillanatok alatt meghálálja a türelmet. Az újragondolt játékmenete ráadásul még szórakoztatóbb, mint a régi formája volt, így még azoknak is ajánljuk a megtanulását, akik eddig kerülték a karaktert!

Xin Zhao

Xin egyeduralkodója volt ennek a listának egy jó ideig, majd kapott egy pár nerfet és a Tier 2-es csoportig csúszott. A jó hír az, hogy valószínűleg most egy jó ideig nem lesz megváltoztatva, így stabil karakternek fog számítani a jövőben is. Az egyetlen gyengesége, hogy ha nem vagyunk az E képességünk hatótávolságában, akkor egészen könnyen ki tudja kiteolni egy mobilisabb lövész. Kifejezetten erős karakter, ám jelenleg nem OP.

Tier 1 – Egyes csoport

Rammus

Atya ég ez a karakter! Nincs még egy olyan tank dzsungeles, aki ennyit profitált volna az új tankos rúnákból. Az Aftershock Keystone lehetővé teszi számára, hogy tankosodjon, s közben mégis irreálisan nagy sebzést osszon ki a környezetének. Sőt, a Resolve ág adta bónusz életerőnek köszönhetően akár még ki is hagyhatja a buildből a megszokott Cinderhulk tárgyat és egyenesen rárabolhat a Bloodrazor dzsungeltárgyra, ami maximalizálja a passzívjának az on-hit sebzését. Elsőre elég trollnak tűnhet ez a megoldás, de előbb próbáljátok ki, utána döntsétek el, hogy az-e vagy sem!

Vi

A piltoveri öklözőgép végre visszakerült a tier-lista legtetejére, ő is legalább annyira rég volt itt, mint Udyr. Évek óta nem lehetett komolyabb kompetitív meccseken látni, ám az új rúnarendszer neki is elhozta újból a rivaldafényt. Ráadásul számára több működőképes opció is van, az Aftershock, a Press the Attack, de még az Electrocute is bőven jól működik Vi-on, így tényleg a saját játékstílusodhoz tudod alakítani a dzsungelest. Kiváló off-tank egy hihetetlenül erős ultival megáldva!

Warwick

Warwickhoz szinte hozzá se nyúltak a nagy átalakítása óta, ezzel pedig a League of Legends egyik legkonzisztensebb karakterévé nőtte ki magát. Nagyon erős képességtárral rendelkezik, lényegében minden van a karakter tárházában, amire egy top-tier dzsungelesnek szüksége van. Arról nem is beszélve, hogy könnyűszerrel képes tankosodni, így minden szituációba beleillik. Kissé nehéz megszokni a játékstílusát, ám ha ez megvan, ingyen LP-t fog hozni a házhoz, ezt garantáljuk!

Akik még erősek:

  • Jax
  • Shyvana
  • Amumu
  • Kindred
  • Jarvan IV
  • Sejuani

A lista valamilyen szinten keveréke az objektív és a szubjektív véleményeknek, így valahol érthető, ha valaki nem ért egyet a csoportbeosztásokkal. Nyugodtan osszátok meg velünk véleményeteket a komment szekcióban!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva