PUBG

Egy nap múlva megjelenés, ideje felkészülni: a PUBG irányítása Xbox Controllerre


December 12.-én érkezik a PUBG Xbox-ra! Megmutatjuk, hogy fog kinézni a játék irányítása kontrollerrel.

A PUBG irányítása elég sokrétű és bonyolult, még a billentyűzeten is alig fér ki az a rengeteg dolog. Nem volt könnyű dolguk a fejlesztőknek az Xbox kontrollerrel, de valahogy sikerült megoldaniuk. Az irányítást több részre osztották, ahol a különböző módokban több más dolgokra is képes egy-egy gomb, illetve vannak olyan esetek is ahol egy gomb egyszeri lenyomása és tartása közt is különbség van.

Az alábbiakban láthatjátok a teljes Xbox-os irányítást

Az irányítás “Basic” azaz alap módban

Az irányítás “Aiming” módban, azaz célzás közben

Az irányítás “Vehicles” módban, azaz vezetés közben

Az irányítás “ Swimming” módban, azaz úszás közben

Az irányítás “Map” módban, azaz a térkép nézése közben

Az irányítás “Inventory” módban, azaz a fegyverek és tárgyak nézése közben

Az  inventory irányítás különösen fontos lehet, hiszen ez PC-n is néha gondot okoz!

A Microsoftnál így magyarázták el a dolgot

Switching between columns in your inventory guide (RB/LB) will be a key component as you move through your equipment and supplies while in-game. Use the A button to pick up a weapon from the inventory UI, then select which highlighted slot you’d like to place it, then press A again. The key here is that pressing X picks up items to your bag like ammo and attachments, A swaps and equips items with your current loadout, and Y always drops the selected or highlighted item.

To easily strip all attachments from your weapons, simply highlight the weapon in your inventory and hold X. This will place all attachments back into your inventory bag. This keeps them available to place on your next weapon of choice. You can also hold Y to strip all the attachments to the ground if your bag is too full before grabbing your new weapon.

Azaz az RB és LB gombokkal fogjuk tudni áthúzni a tárgyakat az egyik oldalról a másikra. Az A gombbal pedig tárgyakat választhatunk ki és mozgathatunk. Az X gombbal vehetünk fel dolgokat az Y-al pedig eldobhatjuk őket. A fegyverekről az X gomb lenyomva tartásával vehetjük le az attachmenteket, amik ez után az inventory-ba kerülnek. Illetve az Y lenyomásával is, ha rögtön ki is szeretnénk dobni őket a földre.

Az Xbox-os irányítás néhol könnyebbnek is tűnik mint a PC-s verzió, ezzel együtt ennyi gombhoz nem lesz könnyű hozzá szokniuk az Xbox játékosoknak, hogy mennyire lett jó a gomb kiosztás arról a December 12.-i Xbox-os megjelenés után tudhatunk meg többet.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva