Counter Strike

A CS:GO játékos legjobb barátai, az ellenfelet lebuktató árnyékok


Tökéletes prefire helyzeteket teremtenek, ami után csak úgy ömlenek majd rád a "report" és "cheater" üzenetek, szinte garantáltan.

A CS:GO-ban szinte mindig süt a nap. Már nem a jókedvtől és örömtől, hanem a pályák időjárásában találkozunk szinte mindenhol a sugarakkal. És ahol napfény van, ott árnyék is akad, aki pedig ezt ki tudja használnia, az kőkemény prefire pozikra tehet szert.

Megtanítjuk most nektek a mapok legjobb ilyen helyszíneit!

A képekre kattintsatok rá, hogy nagyobb méretben is megnézhessétek, mit kell figyelni az adott szögből! Minden beállítás azt mutatja, ahogy az adott szöget le szokták tartani.

Fontos megértenünk, hogy akár az előnyünkre is fordíthatjuk ezeket az árnyékokat! Ha tudod, honnan látszik az árnyékod, könnyebben elkerülheted ezeket a pozikat Terrorként. Vagy ellövetheted a rád váró ellenfelet, ha oda-vissza mozogva csalogatod az árnyékoddal, hogy előbújjon, te pedig számítasz rá.

Overpass

CT kezdőn lerakó védése közben akár WC felől jönnek, akár hosszúról, tudsz olyan pozíciót felvenni, ahol az árnyékok miatt előbb látod meg az ellenfelet. Aztán mehet is a prefire darálás.

WC-nél többféle pozit is fel lehet venni, ahonnan hasznos az árnyék. Lehet vele átkötőt tartani, ez a legnehezebb, hosszúnál két árnyék is jöhet és lerakóhoz közel is helyezkedhetünk.

B lerakón is lehet vele aprítani, akár monstert, akár építkezést kell tartanod, mindkettőnél segítenek az árnyékok, hogy meglegyen az infó és a helyzeti előny.

Cobblestone

Talán a leghasznosabb pozikat ezen a pályán hozzák nekünk az árnyékok. Például a nehezen észrevehető, de AWP-vel szinte biztos killt hozó Bocis helyszínt.

Lerakók közül inkább A-n jön jól a napsütés. Védhetjük vele hosszút a hordóról, rakót a sarkokból, vagy tarthatjuk vele kocsit erkély alól.

A B-ről érkezőknek egyedül a kisszobában látható árnyék segíthet, ha már kilőtték a rácsot akkor ez szinte ingyen frag.

Cache

A pálya egyik kritikus pontja mid, és a felette történő kontroll. Ha ez megvan, szinte minden van, nem véletlen, hogy a CT-k nagyon agresszíven is hajlandóak védeni. Akár közelről, akár fehér doboztól hasznosak lehetnek az árnyékok a középső védőknek.

További segítséget remélhetünk az egyik legnépszerűbb poz, Quad vagy másnéven NBK tisztázásánál. Hiszen gyakran az ellenfél helyezkedése már előre elárulja, hol vár ránk.

Nuke

A nap ugye kizárólag a kinti területen vet árnyékot, így használni is csak itt lehet. De ott már szinte mindegy, hol állunk! Akár előre tolt poziban, akár a bejáratot tartva hozva ingyen killt.

Inferno

Nagyon halványak az árnyékok ezen a pályán, rendkívül nehéz kiszúrni őket. És még nehezebb olyan helyet találni, ahol hasznosak is lehetnek. Talán az egyetlen, ha bojlerből kinézve észrevesszük, hogy valaki oszlop mögül tartja közepet.

Mirage

Itt sincs tele a padlás könnyű prefire pozikkal, Infernóhoz hasonlóan itt is csak egyet érdemes megfigyelni. Ha az agresszív CT-ket tartod le rámpán, jól jöhet, ha észreveszed érkezésüket még előttük!

Az összes pozíciót egy videóba sűrítve is megnézheted, ismétlés a tudás anyja!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva