Counter Strike

Így legalizálta a Valve a HvH-t – A játékosok már unják a csalókat


A Valve nem egészen gondolta át, amikor betették a Wingmant.

A Valve meglepett minket pár újdonsággal a legújabb Operation lejárta után. Ahogy ígérték kivették azokat a pályákat, amikkel kevesen játszottak, helyette pedig az Operation legnépszerűbb pályáit implementálták a játékba. Ezen kívül pedig a Wingman is bekerült a játékba, amivel gyors 2v2-ket mehetünk egy barátunkkal, ami egy nagyszerű ötlet, gyakorlatilag a co-op módot ötvözték a Matchmakinggel és még saját rangrendszert is kapott a mód. A játékosok is megkedvelték az Operationbe.

A dologgal az a probléma, hogy a cheaterek büntetlenül csalhatják le az egész meccset

Már megszoktuk, hogy a VAC nem sokat ér, főképp a fizetős csalásokkal szemben, de ez már tényleg sok, hogy szinte egy meccset nem lehet lejátszani a Wingmanben úgy, hogy ne kapjunk csalókat. Persze külön Youtube műfaj épült a játékmódra, ami már annyira népszerű a csaló youtuberek körében, hogy több, mint 6000 videó került fel a népszerű videómegosztóra, ahol mellékesen nyugodtan tölthet fel bárki hasonló videót, a Youtube-ot ugyanis nem érdekli.

A csaló youtuberek körében is népszerű a Wingman

Mi az a HvH?

A Hacker vs Hacker rövidítése, amit általában saját szerveren szoktak játszani a csalók (gyakran direkt VAC védelemmel ellátva). Itt a cheateket tesztelik és összehasonlítják, hogy kinek jobb a csalása. Az sem ritka, hogy a cheat beállításaikat adják el azoknak, akiknek nem jól van beállítva.

Rengeteg játékost veszített a CS:GO egyetlen év alatt

Miért csalhatnak büntetlenül?

Csupán a VAC védi ezeket a szervereket, hiába reportoljuk a csalókat, itt nem lesz Overwatch, szóval nem kell még a reportbotoktól sem kell félni, egyedül a VAC  ami kiszűrheti a csalást, annak a hatékonyságáról pedig azt hiszem felesleges beszélnünk.

Egyre többen panaszkodnak már a módra, a Valve pedig jelenleg még semmilyen módosítást nem követett el annak érdekében, hogy javuljon a helyzet. Reméljük a jövőben változtatnak ezen, aki pedig teheti, kerülje el a Wingmant jó messzire, persze ha csak nem akarja felidegesíteni magát.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva