Hearthstone

Kezdő paklik a Legendary fegyverekre (1. rész)


Lássuk, mit tudnak kezdeni az ajándék fegyverrel azok, akik csak mostanában kezdték a játékot.

Ahogyan a legutóbbi kiegészítőnél, úgy most, a Kobolds and Catacombs megjelenésekor is egy ajándék Legendary lappal kedveskedett a Blizzard a játékosok számára, hiszen mindenki kapott egyet a 9 új Legendary fegyver közül.

Az ingyen kapott narancs ritkaságú lap mindig örömteli, építeni rá azonban nem könnyű. Főleg akkor nem, ha mostanában kezdted (vagy kezdted újra) a Hearthstone-t, ezért úgy döntöttünk, készítünk néhány paklit az új legendás fegyverek felhasználásával, méghozzá kezdők lehetőségeihez igazítva.

Cikksorozatunkban minden class-hoz bemutatunk egy-egy paklit, melyek az ajándék lapokon túl legfeljebb 1000 dust értékben tartalmaznak lapokat.

Az első részben a Druid, a Hunter és a Mage fegyverek köré építettünk deckeket, térjünk is a lényegre!

Druid

A Twig of the World Tree legjobb felhasználási módja sajnos nem igazán kezdőbarát (Medivh, Kun, Ultimate Infestation kell hozzá), de azért így is lehet mit kezdeni a 10 manával. A lényeg ugyebár az, hogy kipakolunk, mielőtt “elütjük” a fegyver utolsó sebzését, majd újabb 10 manát kapunk a körben, amiből tovább lehet pakolni.

Az extraként kapott 10 mana jól illeszkedik például C’Thun mellé, akit szerencsére ingyen ki lehet ütni az első Old Gods csomagból, így kezdők is könnyen hozzá tudnak jutni. Az ősi istent erősítő lapok sem túl drágák, ráadásul ki is adnak egy tempo-jellegű decket. Ezeket egészítettük ki további lényekkel (Jade vonal) és egy kis manatermeléssel – a gyorsan ürülő kéz újratöltését és C’Thun felhúzását a Nourish tudja legjobban segíteni.

Ingyenes lapok: Twig of the World Tree, C’Thun, Beckoner of Evil (x2), Enchanted Raven (x2)

Kód: AAECAZICBJoIya8Cps4Cm+gCDUBfxAbkCJOtAsuvAs+vAtSvAuKvArazAsu8As+8At2+AgA=

Hunter

Nehéz dolga van annak, aki kezdőként Spell Hunter decket akar építeni a Rhok’delar mellé, de nem lehetetlen – igaz, a Hero kártya, Deathstalker Rexxar hiányában búcsút kell inteni a talán legfőbb win conditionnek.

A DK hős híján kénytelenek vagyunk még inkább támaszkodni a Secret vonalra, melynek két legfontosabb lapja az Eaglehorn Bow és az új sztár, a Lesser Emerald Spellstone. Előbbi 15-18 sebzést is ki tud osztani, ha folyamatosan tápolni tudjuk a Secretekkel, ez kiemelt fontosságú a stratégiát illetően. A Spellstone pedig kegyetlenül erős: az 5 manáért kapott 12/12 brutális board, de már három farkasért is megéri kirakni, ha úgy érezzük, hogy az ellenfél nehezen fogja lereagálni (érdemes ismerni, hogy melyik class milyen board clearekkel játszik).

Ingyenes lap: Rhok’delar

Kód: AAECAR8C39IC6dICDo0BpAKoArUDhwTJBK4G7QaXCMUI/gyGwwLd0gLj0gIA

Mage

A Mage lapokból alapból sem nehéz egy tempo jellegű paklit csinálni, az Aluneth ráadásul remekül illeszkedik ehhez, hiszen szépen feltölti a középjátéktól felfelé egyre gyorsabban kiürülő kezet.

A pakli magját itt is a Secret vonal képezi: egyrészt szuperül illik a Mage legjobb korai lényéhez, az Arcanologisthez, másrészt a Kabal Lackey, Kirin Tor Mage, Kabal Crystal Runner hármas jól szolgálják a tempo jelleget. Az új Secret, az Explosive Runes is remekül illik a stratégiához. A sebző spellek kivégzésre és a board kontrollálására is tökéletesek – fontos, hogy mindig számoljuk, mennyi sebzés áll rendelkezésünkre a kézben, hiszen ha “kijön a matek”, és nem számítunk gyógyulásra, akkor egy két-háromkörös lethalt is fel lehet építeni folyamatos támadással és lövéssel, ekkor már fel lehet adni a boardot.

Ingyenes lapok: Aluneth, Firelands Portal (x2)

Kód: AAECAf0EBE3sBewHotMCDcMBuwKLA5UDqwSWBaO2Auu6Aoe9AsHBAqbOAo/TApzTAgA=

A fenti pakliknál a fő szempont az olcsóság volt – ha kicsit bővebbek a lehetőségeid és a lapkészleted, nyugodtan térj el tőlük, hiszen nem titok, hogy 1000 dustból nehéz igazán optimális decket építeni.

Cikksorozatunk következő részében a Paladin, Priest és Rogue class-ok kerülnek majd sorra.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva