Hearthstone

Kezdő paklik a Legendary fegyverekre (3. rész)


Cikksorozatunk utolsó része az ajándék fegyverek köré épített filléres deckekkel.

Ahogyan a legutóbbi kiegészítőnél, úgy most, a Kobolds and Catacombs megjelenésekor is egy ajándék Legendary lappal kedveskedett a Blizzard a játékosok számára, hiszen mindenki kapott egyet a 9 új Legendary fegyver közül.

Az ingyen kapott narancs ritkaságú lap mindig örömteli, építeni rá azonban nem könnyű. Főleg akkor nem, ha mostanában kezdted (vagy kezdted újra) a Hearthstone-t, ezért úgy döntöttünk, készítünk néhány paklit az új legendás fegyverek felhasználásával, méghozzá kezdők lehetőségeihez igazítva.

Cikksorozatunkban minden class-hoz bemutatunk egy-egy paklit, melyek az ajándék lapokon túl legfeljebb 1000 dust értékbentartalmaznak lapokat.

A cikksorozat első két részét itt olvashatjátok:

A harmadik – és egyben utolsó – felvonásban a Shaman, Warlock és Warrior class fegyverei közé igyekszünk paklikat építeni. Íme a három deck!

Shaman

Oké, essünk túl rajta, mert nem akarunk ámítani senkit: a Shaman fegyver, a The Runespear köré nem nagyon lehet paklit építeni. Egyrészt azért, mert semmi szinergia vagy kombólehetőség nincs benne, másrészt pedig azért, mert teljesen random a működése.

Annyi történt tehát, hogy megnéztük, milyen Shaman decket lehet összekukázni 1000 dustból, aztán hozzácsaptuk a fegyvert: végül egy Jade vonallal megfűszerezett Elemental Shaman lett belőle. A Servant of Kalimos-ból az erős elementálok (Blazecaller, Al’Akir) mellett Jade Spirit is kiszedhető, tovább építve ezzel a jáde-hadsereget, egyébként pedig a szokásos top neutral lények, illetve a Shaman lénytápolásai kerültek a deckbe.

Kód: AAECAaoIAofEAuHpAg69Ae8B/gXwB5MJh7wCz7wC0bwCl8EC68ICwsMCysMCyssCps4CAA==

Warlock

A Warlock legendás fegyverét, a Skull of the Man’arit nem könnyű kihasználni egy 1000 dustos paklival, hiszen amikkel igazán jól kombózna (pl. Voidlord), azok nem igazán állnak rendelkezésre. Marad a Doomguard (aminek így nem kell dobni), illetve egy szem Dread Infernalt is betettünk mutatóba, ami nem túl jó lap, de még mindig jobb, mintha simán nem sülne ki a fegyverünk. Ami sajnos nem túl jó egyébként (mármint a fegyver), de ez van, ebből kell főznünk.

A “maradék” egy Zoo jellegű decket ad, sok olcsó lénnyel és démon szinergiákkal – szerencsére jöttek ki erős common lények a Warlockhoz, amik nagyon jól illeszkednek ide. Ha erősen tudunk indulni, összehozva egy jó boardot egy negyedik körös Crystalweaver előtt, akkor nem is nagyon kell már reménykednünk abban, hogy a fegyverünk ad valami extrát.

Kód: AAECAf0GAvsH2+kCDjDVA/cEkgfCCMQI9gjzDMe7AuvCAqbOAvHQAvLQAurmAgA=

Warrior

Nem könnyű a dolgunk a Warrior esetében, hiszen a Woecleaver mellé drága lények dukálnának, amik általában magasabb ritkaságúak, de azért megpróbáltunk kihozni valamit a common minionokból.

A Recruit mechanikát drága taunt lényekkel (Giant Mastodon, Sleepy Dragon, illetve a kicsit olcsóbb Gemstudded Golem sem rossz) igyekeztünk kihasználni. Hogy megbízhatóan működjenek ezek a lapok, ezért más lény nem is került a pakliba – kivéve a Tar Creeper, aki sajnos rontja a “kombónkat”, de egyszerűen muszáj volt valami korai védekező lény is a deckbe, mert kizárólag spellekből és fegyverekből nem könnyű felfogni a korai támadásokat. Nagyon jó ide egyébként az I Know a Guy, hiszen úgy tehetünk szert plusz lényre, hogy nem rontjuk le a Recruit vonalat. A kevés nyerés és a rengeteg védekező lap miatt átgondolt és óvatos játékot igényel a deck, erre nagyon figyeljetek!

Kód: AAECAQcC/AT95wIOkAORA5EG/weyCIe/AprCAsrDAszNAvbPAubTAs/lAsvnAurnAgA=

Reméljük, hogy a kezdőbb játékosok hasznosnak találták a cikksorozatot. És ne feledjétek: a fenti pakliknál a fő szempont az olcsóság volt, hogy senkinek se kelljen eszetlen craftolásba fognia – ha kicsit bővebbek a lehetőségeid és a lapkészleted, nyugodtan térj el tőlük, hiszen nem titok, hogy 1000 dustból nehéz igazán optimális decket építeni. Jó játékot!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva