Gaming

Karácsonyi gépépítés második rész: milyen Gamer PC-t lehet kihozni 200k-ból?


Ilyen gépet kérj, ha biztos kézzel akarod telepíteni a legújabb címeket is.

A “Karácsonyi gépépítés”-re keresztelt sorozatunkban szeretnénk kicsit segíteni nektek, hogy mit érdemes kérni / venni idén karácsonykor, ha új gépen töritek a fejeteket. A legolcsóbb kategóriában, 100 000 forintos plafonnal hoztunk össze egy gépet új alkatrészekből. Elmegy rajta a PUBG, CS:GO, Overwatch és minden említésre méltó cím:

Karácsonyi gépépítés első rész: Low-end gaming PC 100.000 forintért? – gamer.hu

Lehetséges 100.000 forintért játékra alkalmas gépet építeni? Próbáljuk meg! A “Karácsonyi gépépítés”-re keresztelt sorozatunkban szeretnénk kicsit segíteni nektek, hogy mit érdemes kérni / venni idén karácsonykor, ha új gépen töritek a fejeteket. 100.000 forint sajnos nem összeg, ha gépépítésről van szó. Ezzel magunknak is kihívást állítottunk, egy örömmel jelentjük, megoldható kihívást.

MID gaming PC

Ehhez a géphez 200.000 forintos határt húztunk, nagyjából ennyi ugyanis az az összeg, amiért már ÚJ, GARANCIÁLIS alkatrészekből összeállítható egy olyan PC, melyeken kellemesen fognak futni a legújabb AAA címek is.

Gondolunk itt olyan címekre, mint a Battlefield 1, Assassin’s Creed: Origins, vagy a Need for Speed: Payback!

Bár a következő buildünk egy töltelékgenerációra épül az Intel családon belül, a Kaby Lake (a 7. generáció fantázianeve) megállta a helyét. Jó áron, korszerű teljesítményt kapunk, de ezt majd lentebb egy videóban úgy is láthatjátok. Szóval…

Kezdjünk hát bele…

Videokártya: Nvidia GTX 1060 6GB (ár: ~85.000Ft.)

A 60-as Nvidia kártyák mindig is a belépő szint volt a zöldeknél, azonban a 10-es szériánál valamit benéztek. Durván benézték, ugyanis a 1060 egy annyira bivaly kártya lett, hogy 2 darabot SLI-be kötve nagyobb teljesítményt kapnánk mint a GTX 1070, ezt pedig megelőzve az Nvidia, nemes egyszerűséggel eltávolította az SLI csatlakozót. GG!

Alaplap: GIGABYTE 1151 GA-H270M-DS3H (ár: ~27.110Ft.)

Érdekes, és egyben kissé nevetséges helyzet alakult ki az intelnél, mikor bejött a Ryzen, ez azonban egy külön misét megérne, szóval ne menjünk bele. A lényeg, hogy a H270-es chipset (a választottunk) elég limitált, ennél újabb generációs procit nem tehetünk bele, mi azonban maxoljuk a lehetőségeket.

Processzor: Intel i3 7100 (ár: ~31.600Ft.)

Régen mindenki úgy tekintett az i3-mas procikra, mint valami mostoha gyerekre. Ez azonban akkor sem volt igaz, most meg aztán teljesen elhanyagolható a gondolat. A választott procink, a 7100-as i3-mas egy nagyon kemény CPU lett, és hiába töltelék generáció, csak imádni lehet. Természetesen azért az alaplap egészen a 7. generáció tetejéig kompatibilis, igen az i7-tel is!

Merevlemez: WD Blue 1TB (ár: ~12.000Ft.)

7200-as fordulat, SATA 3, és 64 megabyte cache. Sajnos ebbe a configba se fért bele az SSD. Sebaj, egész gyors vinyóról beszélünk szerencsére.

Tápegység: FSP Super Silent LC6550 550W (ár: ~13.600Ft.)

Hallgattunk a tanácsaitokra, melyeket a korábbi gépnél adtatok. A tápegységgel egy kicsit lejjebb mentünk, most egy 550W-os egységet tettünk a fantázia gépünkbe. A márkaválasztás maradt a “régi”, az FPS rászolgált a bizalomra.

RAM: Crucial DDR4 2400 8GB Ballistix Sport (ár: ~29.000Ft.)

Ebbe a gépbe már kötelező a 8 giga ram. Bele is pattintottunk egy Crucial 8GB-os modult. Egyelőre nem dual-channel, de legalább több a hely a jövőbeli upgradeknek! 😀

Összegzés: Kész a gépünk, most 199.000 forintnál megálltunk! Magyarán ez azt jelenti, hogy ennyi pénzből elfutnak a következő címek:

  • Witcher 3
  • Mafia 3
  • Battlefield 1
  • a PUBG ütős grafikával
  • és még rengeteg AAA játék

Ha bármilyen tapasztalatotok, vagy tanácsotok van fent említett eszközökkel kapcsolatban, várjuk kommentjeiteket, és hosszászólásaitokat! Esetleg mást tennél a gépbe? Oszd meg velünk azt is!

Segítsünk a PC vásárlás előtt álló gamer társaknak közösen!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva