Counter Strike

A sírból hozták vissza, kétszer is csak hosszabbítás után nyert a FaZe


Ilyen szoros meccse egész évben nem volt NiKo-éknak, Infernón fél másodpercen múlt a győzelem.

Az ECS döntőjén mindenki Astralis vs. FaZe döntőre számított. A 750 000 dolláros összdíjazás és a két csapat jó formája miatt erre bőven volt is esély, szerettük volna az évet egy szoros és izgalmas meccsel zárni.

Így amikor megkaptuk a mousesports vs. FaZe párosítást a döntőre, kicsit elbizonytalanodtunk.

De a döntő minden várakozást felülmúlt, 2017 tökéletes lezárása volt ez a találkozó!

Forrás: HLTV

A mousesports saját mapján 16:14-re elkapta a FaZe-t, és a másik két mapon is bőven volt keresni valójuk.

Infernón 13:11-re is vezettek, ropz-nak fél másodperc hiányzott a defuse-hoz, mely végül nem jött össze. Ha az megvan és 14:11-nél nincs pénze a FaZe-nek, sima 2:0 lett volna a vége. Ehelyett azonban jött az egyenlítés és a hosszabbításos FaZe győzelem a második ráadásban.

Mirage kísértetiesen hasonlóan alakult itt 13:10-re vezetett a mouz, mégis 15:15 lett a vége. Jöhetett itt is a hosszabbítás és a FaZe győzelem, ami ezúttal már az egész verseny megnyerését jelentette.

A sírból visszahozott döntő 5 legérdekesebb sztorija:

  • A 10 pályán lévő játékos 9 különböző ország szülötte. Egyedül szlovák nemzetiségből volt mindkét csapatban egy-egy, a többieké mind egyedülálló.
Forrás: HLTV
  • A mousesports több játékosnak is szép emlékeket mesél a FaZe-ből. Karrigan és NiKo is sok időt húzott itt le, utóbbi éppen túlük igazolt a FaZe-be. A váltás oka pont az volt, hogy sose nyernek semmit, furcsa lett volna, ha ezen a döntőn összejött volna NiKo nélkül az, ami vele egyszer sem.
  • Ropz karriere évente akkorákat ugrik, hogy el sem tudjuk képzelni, mi lesz vele egy év múlva. 2016 jaunárjában még FACEIT Gold League-ezett. 2017 januárjában már FPL-t nyert, 2018 januárjában pedig ismét utazik a Majorra. 2019-ben akkor minimum meg is nyeri?

  • Minden félidőt a mousesports nyert, a meccset mégsem húzták be. Nem bírták a hajrákat, fejben kiengedtek kb mindhárom alkalommal. Nuke-on 11:4-ről lett 16:14, Mirage-on és Infernón 8:7-ről 13:10 és onnan vissza 15:15.
  • Nuke terror oldala fantasztikusan lett összerakva a mouznak. Az alapvetően CT oldali pályán az ellenfelek alig tudtak védekező kört hozni ezen a tornán. A Luminosity 2-t, az OpTic 2-t, az Astralis 6-ot, a FaZe pedig 10-et, de mind a négyen kikaptak a mouztól.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva