Counter Strike

Fer elárulta, mennyi volt a csapat első fizetése és mennyit keresnek mostanában


A brazil srácok szó szerint a semmiből jöttek! Majd kemény munka árán a világ legjobbjai lettek, de nem volt könnyű az út idáig.

Fer és az SK távol maradt az év utolsó nagyversenyétől, a brazilok ugyanis nem jutottak ki az ECS nyolcas döntőjébe. FerGOD így otthon ülve, már a Karácsonyra és a 2018-as szezonra készülve adott maratoni, 2 órás interjút a Gaules TV stábjának.

A beszélgetés rengeteg mindent érintett az apróságoktól egészen belsőséges témákig.

Hogy hol ettek Dániában, amikor a LAN után már minden zárva volt, hogy miért nem szeret demót nézni fer, vagy hogy miért hagyta el a meccsek alatti kiabálást?

Apodcast legnagyobb része azonban mi másra, mint fer karrierére, azon belül is a megélhetési oldalra koncentrált. A brazil játékos tiszta vizet öntött a pohárba és elárulta, honnan hova jutottak a fizetések az SK-nál:

  • 2012-ig ingyen játszottak mindannyian, akkor még kiemelkedő eredmény nélkül.
  • 2013 és 2014 között a KaBuM mindent megnyert Brazíliában, és meghívást kaptak a Major kvalira is. Fizetésük ekkor se volt és a csapat az utazásukat se tudta fizetni.
  • Ekkor jött a 24/7 streamelés és a flusha féle adomány, amivel végül sikerült leutazniuk. (Ha nem jött volna ez a pénz és az utazás, a csapat később bevallotta, kitették volna fert a lineupból. Mekkora hiba lett volna, ugye?!)
  • A Luminosity minimális fizetéssel is át tudta őket csábítani, mert se a KaBuM, se utána a Keyd Stars semmit nem adott. Sőt szerződésük sem volt, csak szóbeli megállapodás kötötte őket a szervezethez. Ne felejtsük, ekkor már megjártak egy Majort, úgy tűnik szerződés nélkül. Ami később vissza is ütött, fejenként 8000 dollártól estek így el, hiszen a Major matrica pénzeket mindenkitől benyelte a Keyd Stars, a srácok mindannyian 2 millió forintot buktak.
Forrás: HLTV
  • Ezekben az időkben a srácok menedzsere, Dead és párja Camila álltak mindent (a fenti képen alsó sor, középen). Utazás, kaja, szállás, ami felmerült. Nem véletlen, hogy csapattársak és coach-ok jöttek mentek, de hozzá mindig is hűségesek maradtak a srácok. A kezdeti nehézségektől mostanáig!
  • Az első fizetésük a Luminosity csapatánál havi 300 dollár, vagyis 80 000 forint volt. Ismét mondom, Majort megjárt játékosként.
  • Mikor ezt meghallotta egy ismerősük, rövid úton beajánlotta őket máshoz, aki 1000 dollárt, 267 000 forintot ajánlott havonta. A luminosity persze megijedt, és rengeteg csata és vita után 1500 dollárt, vagyis 400 000 forintot ajánlott nekik havonta.
  • Az SK csapatában már havi 11 000 dolláros kezdő fizetéssel mentek át, nem volt kérdés az átigazolás. Ez havonta 3 millió forintot jelent, a jelenlegi fizetésről azonban nem beszélt konkrétan. De ennél csak több lehet.

A semmiből előbb 80 000, aztán egy év múlva már 3 000 000? Azt hiszem ez az igazi sikersztori, főleg úgy, hogy ha nincs flusha donate akciója és Dead anyagi segítsége hónapokig, még az első fizetés előtt kirúgták volna fert.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva