Hearthstone

Erős, gyors, olcsó: a Tempo Mage jó válasz a mostani metára


Elég jól teljesít a Priest és a Warlock deckek ellen.

Még mindig csak két hét telt el az új Hearthstone kiegészítő, a Kobolds and Catacombs megjelenése óta, így továbbra is igen képlékeny a meta: nem lehet biztosra venni, hogy a jelenleg jól teljesítő paklik néhány hét múlva is ott lesznek a legjobbak között. Ettől függetlenül már kialakulni látszik egy többé-kevésbé kiszámítható környezet, így aki valamilyen ellendeckkel durrantana bele a metába, az akár már most megteheti.

A lassabb Priest és Warlock deckek, mint a Razakus Priest, a Big Priest, a Control Warlock és a Cubelock jelenleg egyértelműen ott vannak a legjobb és legnépszerűbb paklik között, így egyáltalán nem rossz stratégia ezek ellen készülni. Hogy mivel? Mondjuk egy Tempo Mage deckkel, amely elég jól teljesít az említett paklik ellen.

Kép: Hearthpwn

A paklinak három nagy előnye van még azon kívül, hogy erősnek mondható:

  • Viszonylag egyszerű deck, hamar meg lehet tanulni vele optimálisan játszani.
  • Nagyon gyors meccseket lehet vele játszani, így szépen lehet vele haladni a ladderen.
  • Egész olcsó: mindössze egyetlen Legendary lap kell hozzá (Aluneth), a többi top paklit jóval drágább összerakni. (Ami még fejtörést okozhat, az a Medivh’s Valet, hiszen kell hozzá a Karazhan.)

Íme a Kyouma által használt verzió, amivel nagyon szépet ment nemrég High Legendben: pár tucat meccs alatt Top 15-ig jött fel vele a süllyesztőből.

Kyouma Tempo Mage paklija

A már említett Aluneth egyértelműen kulcsszerepet játszik a pakli remeklésében, hiszen ez biztosítja, hogy ne fulladjunk ki hosszú távon sem – szinte minden esetben megéri megtartani kezdőkézre, hiába kerül 6 manába. Az új lapok közül a majdnem mindenhova kötelező Corridor Creeper, illetve a kiváló új Secret, az Explosive Runes kerültek még be – egyébként a már jól ismert Secret Mage alapokra támaszkodik a deck, a Kabal Lackey, Kirin Tor Mage, Kabal Crystal Runner csomaggal nagyon meg lehet nyomni a korai köröket.

Ha tehát unod, hogy mindig kikapsz az említett deckektől, akkor érdemes próbát tenni a Tempo Mage paklival, hiszen rengeteg játékosnál bizonyított már az elmúlt napokban. Jó kísérletezést!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva