League of Legends

Sötét időket élünk… Teemo a legerősebb topos a játékban!

Cloud - Igrici Áron - 6 éve Címkék: teemo, top,

Nem tudjuk mikor és hogy hogyan, de Teemo elérte, amit mindig is akart.

Ki lehet az a hős, aki a legjobban teljesített versenytársai között, ezért nerfelték kétszer, de még mindig stabilan tartja a helyét?

Nem, nem Cho’Gath, de még csak nem is Fiora, vagy Maokai, sőt egyik sem a meta hősök közül, akik divatosak voltak topon 2017-ben. A helyes válasz: Teemo. Ez így igaz, Teemo egyeduralkodója jelenleg a felső ösvénynek, és ez nagy szívás a játékosoknak.

A régi motorosok még emlékezhetnek, hogy Teemo volt a League of Legends kabalája. Ott volt a reklámokon, a cikkekben, a képével mutatták be a LoL általános változásait, bejelentéseit, egy szóval az egyik leghíresebb karaktere volt a játéknak. Ekkor még bőven 2011-et írtunk, ez volt a “Teemo éra”.

Ahogyan haladt előre az idő, Teemo elvesztette domináns pozícióját, már nem játszottak annyian, oda sem voltak érte, meme-é vált a League kabalája. Szinte csak a low-elo játékosok játszották, mert ellenfeleik nem tudtak mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy el vannak lehetetlenítve a farmtól. Ez a felsőbb szinteken nem okozott túl nagy problémát, Teemo el is tűnt a radarról. Egészen mostanáig! Ugyanis, ha megnézzük az előszezon statisztikáit, egy nagyon érdekes dolgot vélhetünk felfedezni…

A Champion.gg, hős statisztikákkal foglalkozó oldal szerint, az előszezon bevezetése óta, Platinum elon és feljebb, Teemonak van a League of Legends legjobb kombinált választási és győzelmi aránya! Ez valószínűleg a defenzív rúnák eltűnése miatt történt, ugyanis a kis yordle-nek rettentően erős kevert AD-AP sebzése van, ez ellen pedig jelenleg nagyon nehéz védekezni.

Persze a Riot is látta, hogy irreálisan erős a karakter az új viszonyrendszerben, ezért jól nyakon is csapta egy nerf-maflással a 7.24B frissítésben. Elsődlegesen a korai szakaszát gyengítették, ahol igazán erősnek bizonyult. Veszített az alap AD értékéből, valamint az alap életerejét is csökkentették. Sőt, a 7.24B nerfelte a Sorcery rúnaágat is, amit Teemo mindig is használt. Az ág most már nem ad annyi adaptív AD-t és AP-t, mint eddig, ez pedig az alap adatok csökkentésével kombinálva rendesen megérintette a karaktert.

Vagy mégsem?!

Még ezekkel a nerfekkel a háta mögött is bőven jobban teljesít minden toposnál a játékban! Az egyetlen karakter, akinek jobb győzelmi aránya van Teemonál topon az Kayle. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy az angyali karakter választási aránya összehasonlíthatatlan Teemo arányaival, így a 0.26%-os eltérés a két győzelmi arány között egyáltalán nem szignifikáns. Vitathatatlan, jelenleg a top (már nem is annyira) titkos fegyvere Teemo.

Ha legközelebb rangsorolt játékot indítanátok, a biztonság kedvéért banoljátok a kis vihogó yordle-t a biztonság kedvéért. Ha pedig te vagy az, aki játszanád…nos…szégyelld el magad!

Nyitókép: gameinfo.eune.leagueoflegends.com

 

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva