Counter Strike

Rengeteg forgatás, viták, drámák és csalók – a magyar CS:GO közösség 2017-ben (1.rész)


Persze azért sikerekből sem volt hiány, és ne felejtsük el, hogy DeadFox kijutott egy Majorra is. Három részes sorozatunk első epizódja következik.

Először is nézzük milyen felállásokkal indultunk január elsején. Remélem tudjátok majd tartani a lépést, hiszen cserékből nem volt hiány!

Öveket becsatolni, indul a Mega Magyar Fidget Spinner!

Az év első harmadában járunk január elejétől április végéig. Ebből az időszakból három csapatot emelnénk ki:

  • Orgless: Barcode, ney, bodito, flash, mustang
  • Revolte: kolorrr, fleav, gabesson, FoDa, ZEN
  • Hop E-Sports: NOFEAR, FIFI, bzt, er9k, Aaron

Január

2017 januárjában csupán 13 napot kellett várni az első házon belüli cserére. Ráadásul nem is kis balhéval indították az évet a Revolte csapatánál. Történt ugyanis, hogy ZEN és koloRRR nem a legjobb platformot választották nézet eltérésük rendezésére. A búcsú nem volt szép, ZEN-t pedig rmL váltotta.

A srácok érettségét és fejlődését mutatja, hogy év végén ismét egy csapatban, sőt szobatársakként utaztak Barcelonába a WESG döntőre. Így kell felnőni és profin kezelni a történteket!

Január végén zajlott az ELEAGUE Major is, ahol történelmet írt DeadFox. Ő volt az első (és eddig egyetlen) magyar játékos, akinek sikerült lejutnia a legnagyobb CS:GO rendezvényre. Tette ezt a HellRaisers tagjaként, akikkel azóta is együtt játszik. Legalább van olyan is, ami nem változott 2017-ben…

Február

Sajna februárban elkerülték a sikerek a magyar csapatokat. Az év eleje különböző kvalikról szólt, ahol nem szerepeltek túl fényesen a hazai alakulatok. Se az IEM Katowicére, se pedig az ECS zárt selejtezőire nem sikerült lejutnia magyar csapatnak. Nem volt egy mozgalmas hónap, de legalább elmondhatjuk:

volt EGY hónap a magyar sceneben forgás nélkül. Becsüljük meg, több nem nagyon volt.

Szinte nyert meccs is alig volt ezeken a kvalikon, úgyhogy nem is baj, hogy gyorsan eltelt ez a február.

Március

Újabb nézet eltérések, újabb csere ezúttal máshol. Az Orgless megvált NEY-től, akit vizerrel próbáltak pótolni. Sőt a srácokat felkarolta a Sensei, egy CPH Games erejéig.

Időközben a Budapest Corvini is szponzorálni kezdte a Revolte ötösét.. A srácok azonnal bepickelték a szabadúszó NEY-t fleav helyére.

Csapat szinten továbbra sem voltak sikereink, viszont DeadFox rögtön két DreamHackre is kvalizta magát: Előbb Austin, majd Tours is összejött a HellRaisers-nek. Fleav ezekben az időkben külföldön próbál szerencsét.

Április

Végre csapat szintű sikerrel indul a hónap! A DolpinCS Cup-ra a Sensei és a Team HoP is sikeresen kvalizta magát. Sőt, mindkét csapat elutazott a Copenhagen Gamesre is! Sajnos az egyenes kieséses szakasz első körében össze is találkozott a két magyar együttes. A párharcot a Sensei nyerte, majd a következő fordulóban számukra is véget ért a LAN. Ahogy sejteni lehetett, a nem túl büszke CPH-s események meghozták hatásukat, vizer eltávozott a Sensei-ből, helyére ZEN érkezett. Kezdődhetett minden elölről.

A HoP-nál pirospont, hogy négy hónap alatt nem cseréltek embert, a cikkünk elején leírt felállással vágtak neki a dán versenynek.

A CPH Games mellett párhuzamosan zajlott az ICL 37. állomása is. Nem kis meglepetésre a Corvini a Top8-ba sem jutott be, de a WSE és a fleavvel felálló Ergotic sem jutott dobogóra. A LAN-t a Need more DM nyerte (Tigene, Szarvasmarha, Terron, KaHu, mach0), második az OBSCURE lett.

Megkezdődtek Lenovo LAN rendezvényei is, az első állomás győztese az ERGOTIC mix csapata volt (fleav, gevve, DEXII, reaction, coolio), második helyezett pedig a n0rg lett (iNzert, gejmzilla, axis, skraddy, bNz).

Következő részünkben az év középső szkaaszát vesszük nagyító alá, a valódi izgalmak még csak az után jönnek.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva