PUBG

Megmutatjuk hogyan használd az új 4x-et snipereken!


Természetesen ismét WackyJacky sietett a segítségünkre.

Miért is kell újratanulnom a 4x scope használatát?

Több okból is. Az egyik, hogy az 1.0-ás verzióval a 4x scope mintája megváltozott, háromféle jelöléssel találkozhatunk:

  • A régi megszokott jelölés: minden 5,56 AR és Mini-14 esetén
  • Egy újabb jelöléssel ami 7,62-es kaliberek esetén jelenik meg (Groza, AK, DP-28..stb.)
  • Illetve mai cikkünk témája, a “sniper” jelölés, amelyet SMG és sniper/DMR fegyvereken találhatunk meg (Kar98k, M24, Mk14, SKS, AWM)

A másik ok pedig nem más, minthogy jelenleg nem tudjuk zerozni a 4x scope-ot, így jól jöhet a jelölések pontos ismerete.

Az alábbi képeken a két pályán bármikor megtalálható (tehát nem airdropból kihalászható) (smg)/sniperek/DMR jelöléseit vesézzük ki. Ez pedig nem más mint a Kar98k és az SKS!

Az új 4x jelölései

Először is nem árt tisztázni, hogy a régi jelöléseket sajnos nem fogjuk tudni átemelni az újra:


100m

Itt jól láthatóan nincs semmi probléma, a célkereszt közepe pontos találatot ekkora távolságon.

200m

Még itt sincs semmi probléma, a második jelölés tökéletesen kiadja a 200 métert.

300m

Hoppá-hoppá! Észreveszitek a különbséget? Bizony, a Kar98k esetén a harmadik jelölés ismét halálpontos, ez lesz a 300 méter. Ha az SKS-t nézzük akkor azonban láthatjuk, hogy 300 méter esetén is pont ugyan azt a vonalat kell használnunk, amelyiket az előbb, 200 méteren is használtunk. A magyarázat elég egyszerű: az SKS bullet dropja kevesebb a Kar98k dropjánál.

600m

Ugrottunk egy kicsit, hogy szemléltetni tudjuk azt amit eddig is sejtettünk. Az új 4x jelölései Kar98k esetén halálpontosak, SKS esetén az eltérő tulajdonságok miatt más viszonyítási pontokat kell megjegyeznünk.

Konklúzió

Egyértelmű, hogy az új sniper jelölésnél a Kar98k-t vették alapul. Ehhez a 100-600m tesztek alapján nem fér kétség. Illetve bár a fegyverek ismerőinek ez biztos nem újdonság, azt is megtudtuk, hogy az SKS kevesebb bullet droppal rendelkezik mint a Kar98k.

Javasolt használat:

  • 300 méterig nyugodtan használható az SKS, hiszen a 100-300 méteres jelölések ismeretének hála halálpontos találatokat lehet adni.
  • Ha nagyobb távolságokban gondolkozunk (~500 méter), érdemes megfontolni a Kar98k használatát, hiszen itt még gondolkoznunk sem kell a jelöléseken fél kilométeres távolságokig. Sokkal gyorsabban tudunk reagálni, ha éppen ellenségeink célkeresztjébe kerülünk.

 

Forrás és képek: Link.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva