Counter Strike

A 10 legfontosabb kommunikációs és infó szabály CS:GO-hoz


Alap dolognak tűnhet, de mégsem csinálja jól mindenki. Ha ezt a tíz dolgot betartod, imádni fognak a csapattársak és a rank up is egyszerűbb!

Nem szeretnénk azt mondani, hogy feltaláltuk a spanyol viaszt és innentől csak nyerni fogtok. De tény, hogy ha ezeket a tanácsokat betartjátok, sokkal könnyebben megy majd a fejlődés és a győzelem!

1. Vegyél egy mikrofont! Kicsi vagy nagy, állványon van vagy fülesen, tök mindegy! Csak legyen! A CS:GO egy csapatjáték, ne bosszantsd a többieket azzal, hogy nem tudsz beszélni velük.

2. Könyörgök, használd is! Rengeteg ember csak ül és meg se szólal, pedig az infók gyakran többet érnek mint az emberelőny! Csak mondd amit látsz, hallasz és nem lesz baj!

3. Ha azt mondod “jön a B” az semmit nem ér! A helyes infó az általad látott ellenfelek száma, pontos helyük a pályán, merre fele mozognak és bármi amit még észreveszel. Mi van náluk, ott-e a bomba, meg ilyenek.

“Hárman jönnek rövidről, mindegyiknél AK, füstözték hosszút és kettő megy plantra egy hátul maradt.”

Na ez mondjuk egy használható infó D2-n.

4. Ha lépteket hallasz, az még nem Rush! Nem szabad pánikolni pár lépés zajától, mert a csapattársak feleslegesen forognak át és megborul az egész egyensúly. A terelésnek pont ez a lényege, ne dőlj be. Helyezkedj úgy, hogy időbe meg is lásd őket, és csak annyi ellenfelet említs, amennyit tényleg láttál is. Mert ha feleslegesen átjönnek és egyszer csak lekerül a bomba, akkor meg indul a pislogás.

5. Ne tippelj, ne akarj gondolatolvasó lenni! Ha szerinted csak terelés, azt véleményként elmondhatod, de ne állítsd be tényként! A “szerintem ez B” vagy “nagy a csend tuti nem ide jönnek” a legrosszabb dolgok, amiket mondhatsz.

6. Ha kell, kérj segítséget a társaktól! Még a legnagyobb profiknak se megy mindig egyedül letartani egy rakót, ha egyedül maradtál és feléd jönnek, kérj segítséget. Ne akarj a hős megmentő lenni, mert ha beakad egy random fejes és emiatt bukjátok a kört, nagyon mérges leszel magadra. És a többiek is rád, jogosan!

7. Az 1vX szituációban jobb, ha csendben maradsz. Ne zavard meg a társakat a véleményeddel, tanácsaiddal. Ezek nagyon feszült helyzetek, ha valami fontosat nem vesz észre szólj. De egyébként ne akard helyette megoldani a szitut, abból csak a baj van.

8. Ha csinálsz valamit, arról tájékoztasd őket! Egy gáránát, egy pozícióváltás, vagy ha meglátsz valakit, sose maradjon benned. Mondd a többieknek, mikor mit és azt is, hogy miért teszel. Ha berohansz előre nem fogják maguktól tudni, szólj nekik róla.

9. Ha van gránátod, beszéljétek meg, hova kellene dobni. Ajánld fel a vakítókat és füstöket segítségként, és így csapatként tudtok tervezni az ellenfél egy-egy játékosa ellen, ami hatalmas előny.

10. Ne akadj ki, mert csak magadnak ártasz. Ha valaki a fenti dolgok közül elfejelt vagy elront valamit, nem kell egyből leharapni érte a fejét. Ekkor még csak egy kör ment el a hibán, ha elkezditek egymást szidni és egyénieskedni, több is lesz belőle és bukjátok a meccset.

Összefoglalva tehát a dolgot: Vegyél egy mikrofont és használd is, figyelj oda rá, hogy mit osztasz meg a csapattal, ne tippelgess és főleg ne zavarj felesleges dolgokkal másokat. Ha ezeket betartjátok és segítetek is egymásnak a körön belül, az első és talán legfontosabb lépést már meg is tettétek a fejlődés útján!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva