Hearthstone

Ismerős? Egy komplett deck összejön már a legnépszerűbb Neutral lapokból


Egyre több az olyan lap, amelyik mindegyik class-ban megállja a helyét.

Volt már olyan, amikor azt érezted, hogy folyamatosan ugyanolyan deckek ellen játszol? Ha igen, akkor a hiba nem benned van, hiszen

az elmúlt egy évben nagyon sok olyan Neutral lap jelent meg, amely azóta rengeteg különböző pakliban bizonyított.

Az Un’Goro felhozatalából a Fire Fly és a Tar Creeper, a Frozen Throne-ból a Saronite Chain Gang és a Bonemare, a Kobolds and Catacombs-ból pedig a legújabb “mindenhova jó” sztár, a Corridor Creeper azok, melyek a legnagyobb karriert futották be. De ott van még a Vicious Fledgling, a Bittertide Hydra, az Acherus Veteran, a Cobalt Scalebane vagy éppen a Dire Mole, melyek szintén mind idén jelentek meg, azóta pedig jó néhány pakliban láthattuk már őket.

Kép: Hearthstone

Ha ezekhez a lapokhoz hozzácsapjuk a kalóz-csomagot, plusz egy-két Classic lapot, akkor egy komplett Tempo decket össze lehet hozni. És az a vicc, hogy ezzek a paklival Rank 5-ig simán le lehetne menni, de jó játékkal és kellő türelemmel talán még az sem kizárt, hogy Legendig.

A Hearthstone-ban – free-to-play játékként – két igen ellentétes erő dolgozik:

  • Ha túl jók a class lapok, akkor “drágább” a játék, hiszen kevesebb az átfedés a deckek között, nagyobb lapkészletre van szükség.
  • Ha viszont túl jók a Neutral lapok, akkor kevésbé változatos a meta, mert sok az átfedés a deckek között.

A Blizzardnak nyilván ezt a kettőt kellene megpróbálni egyensúlyba hozni, mostanában azonban inkább utóbbi irányba látszik dőlni a mérleg nyelve. A fenti lapok közül ráadásul egyedül Patches fog kirotálni tavasszal a Standard módból, ami miatt ugyan a kalózok jelentősen gyengülni fognak (emiatt pedig nem kizárt, hogy a Corridor Creeper is háttérbe szorul majd). A többi lap azonban – a rotáció miatti szűkebb lapkészlet következtében – szinte biztos, hogy nagy figyelmet kapnak majd újból.

Ti mit gondoltok erről az irányról? Szerintetek rendben van így, vagy kevesebb erős Neutral lapot kellene kiadnia a Blizzardnak?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva