PUBG

Mennyiiii?! A PUBG elérte a hárommilliós álomhatárt!


Újabb jelentős mérföldkövet lépett át a játék. Jogosan merülhet fel a kérdés: mire számítsunk 2018-ban?

Ahogy előző héten már megtippeltük, még idén sikerült átlépni a 3 millió egyszerre játékban lévő felhasználók számát Steamen a Playerunkown’s Battlegroundsnak.

Miért is volt szinte biztosra vehető ez az eredmény? Sok körülmény kedvezett ennek:

  1. Kijött az 1.0-ás verzió december 21-én
  2. Karácsonykor megugrik a játékvásárlások száma
  3. A két ünnep között több szabadidejük van az embereknek

Az általatok is kitöltött szavazás alapján a közösség nagy része is biztos volt abban, hogy eléri a játék ezt a mérföldkövet. Igazatok is lett.

December 29-én nem kevesebb mint 3,105,063 játékos harcolt egymással Erangel szigetén és Miramar sivatagos vidékein. Elképesztő eredmény!

Egy kis segítség ahhoz, hogy megértsük miért is olyan nagy szám ez: a 2. helyezett Dota 2-vel “mindössze” 1.3 millió ember játszott egy időben.

2017. 03. 23. – 15:02:23 UTC

Mi is ez a dátum? Nem más mint a PUBG Steames megjelenésének pontos időpontja. Talán ekkor még senki sem sejtette, hogy micsoda hype fogja övezni ezt a játékot.

A játékosbázis a következőképp alakult az elmúlt hónapok során, persze nem szabad elfelejtenünk, hogy a PUBG játékosok közel 60 százaléka kínai:

 

Hova tovább?

Több dolgot is várhatunk az 2018-as év első felében:

  • A szerverek teljesítményének javulását – Sokan szidják jelenleg a szervereket, természetesen nem ok nélkül. Azonban a fejlesztők ígéretet tettek arra, hogy keményen dolgoznak ezen az ügyön. A pár napja kiadott első 1.0 frissítést így is jelentős javulást hozott ezen a téren.
  • Még több kozmetikai kiegészítőt – Nyílt titok, hogy hamarosan 2 új láda is érkezik a játékba. Ezek a BIKER  és a DESPERADO neveket fogják viselni. Manapság nagyon kiélezett vitát szül a mikrotranzakciók létezése. Az én személyes véleményem az, hogy ameddig ezek olyan cuccok amelyek nem befolyásolják a játékmenetet, addig nyugodtan rakjanak be csak annyi ládát amennyit akarnak, nem zavar.
  • A térkép kiválasztásának lehetőségét – Talán a legjobban várt funkció. A fejlesztők dolgoznak a megoldáson, remélhetőleg a következő nagy frissítésben már meg is találhatjuk. Szeretem Miramart és Erangelt is, de nagyon hasznos lenne, ha a felhasználó legalább a pálya kiválasztásába beleszólhasson a játék indulása előtt. Ezzel a véleménnyel feltehetőleg szintén nem vagyok egyedül.
  • Gyakorlópályát – A játék fejlesztői nem szándékoztak ilyen módot rakni a PUBG-be, a közösség erejének engedve viszont elég valószínű, hogy ezt is implementálják majd a nem túl távoli jövőben.
  • Ping lock-ot – Megszűnhet a régiók közötti egyszerű átjárás? Könnyen meglehet, a legutóbbi changelogban a fejlesztők megemlítették, hogy dolgoznak már egy ilyen megoldáson. Remélhetőleg már nem sokáig találkozunk “érdekes” nevekkel EU/NA szervereken.

A fentiek közül melyik funkciót várjátok a legjobban? 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva