Counter Strike

Kijöttek a decemberi VAC számok, lassan összejön a havi egymillió ban!


Brutálisan elszaporodtak a csalók a Steam Sale miatt, horrorszámok már januárban is.

Egy hónapja még azon szörnyülködtünk, hogy novemberben mennyi embert küldött melegebb éghajlatra közös erővel a VAC és az Overwatch demó rendszere. Az akkori szám annyira magas volt, hogy az érdekesség kedvéért kiszámoltuk mennyit keresne MINIMUM a Valve, ha minden eltiltott újra megvenné a CS:GO-t.

Spoiler veszély, két milliárd forintot egyetlen hónap alatt!

Kapaszkodjatok meg: kiszámolták mennyit keres a Valve a VAC banokkal 1 hónap alatt? – gamer.hu

Elképesztő mennyiségű pénz folyik be a Valve-hoz, de van pár dolog amit még így sem értünk. A csalók elleni harcot egyre komolyabban veszi a Valve. Az elmúlt időben feltehetőleg sokat javítottak az Overwatch (őrség) rendszerén, hiszen sokkal több csalót bannoltak ki a felhasználók, ehhez pedig egyértelműen a rendszer finomítására volt szükség.

De arra nem számítottunk, hogy a Steam Sale és a téli szünet miatt a december még ezt is lekörözi.

Novemberben 707 828 ember akadt fent a szűrőkön csalással, decemberben ez a szám 926 665-re nőtt! Ebből csak a Game banok, vagyis az Overwatch banok 813 191-et tettek ki. Ez egymagában több, mint bármelyik hónap eddig összesen, és akkor még erre jön rá a VAC.

Forrás: Steamdb

Érdekességképpen, 2014-ben összesen 607 605 embert tiltottak ki, egész év alatt. Most már havonta van ennél is több ban, nem hogy egy év alatt! És ami igazán elkeserítő, hogy a nagy novemberi és decemberi tisztogatás nyomát sehol sem látni. A két hónap alatt kitiltottak 1,6 millió csalót, de januárban már most látszik hogy megint baj lesz.

Január első két napjában 79 237 embert már kitiltottak. Két nap alatt! Ha ez így folytató

Forrás: Steamdb

dik egész januárban, a hónap végére 1 188 555 ban lehet a végső szám…

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva