Counter Strike

Forgatás, viták, drámák és csalók – a magyar CS:GO közösség 2017-ben (3.rész)


Az utolsó részében végignézzük hogyan telt az év végi hajrá a hazai CS:GO csapatok életében, és mik voltak a mezőny legfontosabb sztorijai.

Elérkezett sorozatunk utolsó része is, melyben megnézzük hogy alakult az év utolsó harmada magyar csapatainknak. Először is nézzük, mit hozott szeptember a sulikezdésen kívül!

Szeptember

Rögtön magyar sikerrel indulunk, hiszen a fleave és kolorral felálló Prophecy 2. lett a Gfinity Elite Series-en!

“Most már elhiszem hogy meg tudjuk nyerni, és meg is fogjuk!” – koloRRR interjú – gamer.hu

A Prophecy ötöse beverekedte magát a Gfinity Elite Series döntőjébe, a sírból visszahozva az EnVy elleni elődöntőt. KoloRRR elmesélte, mi is történt. Kezdjük az elején, hová tűnt slap a csapatból? KoloRRR: Fú, rögtön a közepébe? Slap nagyon sokat hazudozott, lemondta a praccokat és elment másokkal kvalizni meg ilyenek.

Ennek örömére organizációjuk egyből ki is szállt mögülük, majd a csapat is oszlik. A két játékost a volgare pickeli, a jubileumi 1000. felállás ezzel: Barcode, gabesson, flash, fleave, kolorrr
Az új lineuppal meg is nyerik az Infinity Elite ASUS ROG LAN-t a srácok. Sőt, nem sokkal később a GameAgents is felkarolja őket, és meghívást kapnak a Balkán League-re is.

Elindul a HPL, ami lényegében az FPL magyar változata, aki esetleg még nem hallott róla itt talál információkat róla. Profiknak, feltörekvőknek és amatőröknek is indul divízió, szóval mindenki kedvére válogathat.

Megújul a HPL: jön a Challenger kategória, ahonnan bárki felkerülhet az elitbe – gamer.hu

Rengeteg vád érte a nemrég alakult HPL-t, hogy túl belterjes és önkényes az egész. Ennek most vége, havonta lesznek selejtezők. Szeptember 8-án indult, másnap már 110 tagos volt a HPL, vagyis a FACEIT Pro League mintájára létrehozott, kizárólag magyaroknak szóló liga. Ott azonban amilyen gyorsan beindult, olyan gyorsan meg is állt a növekedés.

Volt egy nagy visszatérőnk, mat1 személyében, aki stílusosan egy WESG kvalin látta alkalmasnak hogy visszatérjen. Ötletnek kiváló volt, azonban a nagy felháborodás után csapattársai kiálltak inkább mögüle. A végére egy jó hír is. a HellRaisers kvalizta magát DH Denverre, úgy tűnik a DreamHack kvalik elég jól mentek idén DeadFox-éknak!

Október

Plumnak sajna nem volt elég ideje a játékra, a Pixel lemaradt a már említett WESG kvaliról. Aztán devék rábeszélték boditót, hogy lehet nem a világ legjobb ötlete maty1-val együtt játszani, így végül meglettek öten a későbbiekre. Inkább velük. A WESG kvalit a GameAgents húzta be, kellett is ez a siker a srácoknak, hiszen sorra bukták meccseiket minden más netes ligán. Például a Minor kvalin, ahol egy magyar csapat azonban majdnem bejutott a Closed Stagere. Ez nem volt más mint a Team Rákosi, akiket csak a Kinguin együttese tudott megállítani. Aki nem hallott volna róluk itt egy összefoglaló cikk.

A Team_Rákosi majdnem lecsalta magát a Minor closed kvalira? – gamer.hu

Ahogy telt, múlt az idő és hullottak a magyar együttesek, figyelmünk egy sosem hallott csapatra, a TEAM RÁKOSI-ra terelődött. Sajnos nem véletlenül… A többi magyar team hamarabb kihullott, ám a TEAM RÁKOSI állt a sarat a legkülönbözőbb csapatok ellen is.


A Pixel közben oszlott, csak hogy utána újra alakuljanak pár hét után (dev, aaron, bzt, plum, bodito). Plusz Véget ért a Balkan League, ami sikertelenül zárult a magyar együttesnek.

November

10 nappal WESG előtt jött a meglepetés: Barcode-ot ZEN váltja a GameAgents-nél. Megkérdőjelezhető csere, de motivációs problémákra hivatkozva bevállalták. A hónap közepén volt egy ICL és egy PlayIT is, előbbit a Pixel, utóbbit az n6 nyerte, a GA meg gőzerővel gyakorolt. És ne felejtsük el a Majorra jutás utáni második legnagyobb hírt se! Drámai fordulatok között összejött a HellRaisers-nek az ESL Pro League LAN döntője is!

Megtörtént a csoda: LAN döntőre utazik a HellRaisers! – gamer.hu

A G2 mindkét meccsét elvesztette, míg a HR valósággal átgázolt a GODSENT ötösén. EPL döntős a HellRaisers! DeadFox főszereplő volt a GODSENT megsemmisítésében, a HellRaisers mindkét mapon agyonverte a svédeket! A két csapat érdekes módon még sosem találkozott egymással, méltó meccs volt az első összecsapáshoz!

Hó végén jött a WESG, vele együtt meg gyakorlatilag ment ZEN, nem sikerült sajna a Barcelonai lan a srácoknak, pedig szoros meccseket játszottak végig.

Bukott a GameAgents és a Virtus Pro: WESG Barcelona 2. napi összefoglaló – gamer.hu

A 2. nap bőven tartogatott meglepetéseket számunkra, sajnos nem túl pozitív értelemben. A mai nap nem volt túl sikerekben gazdag számunkra, ugyanis a C csoportból nem sikerült továbbjutnia a GameAgents-nek. Először hajszál híján a belgák, majd teljesen simán az EnVyUs bánt el velünk, ezek után az oroszok ellen ismét 16-13-at mentek a magyar srácok, így a 3 vereség után viszont szépítettek a Virtus.Pro elleni mérkőzésen, ahol sikerült döntetlent kihozni.

December

A Pixel lejut SEC döntőre, azonban nem sokkal később jött a fekete leves! A GameAgents-ből kiesett flash és mustang, helyükre pedig Aaron (Pixel) és Camper (n6) érkezett! Év végére csak ennyi maradt, mondjuk ez az év legerősebb forgása is volt egyben.

BRÉKING: Három magyar együttest is érint, új sztárcsapatot épít az ex-GameAgents – gamer.hu

Váratlan fordulat a semmiből! Ismét forgolódás, az ex-GameAgents mellé igazol Camper és Aaron! Bajban a PIXEL és a Nice Gaming, ugyanis mindkét csapat elvesztette 1-1 kiváló játékosát akik Mustang és Flash helyére érkeznek a koloRRR-Gabesson-Fleav hármashoz. Ilyet sem láttunk még: kiforgatták FLASH-t! Tegnap ez a hír jelent meg koloRRR, a fiatal AWP-s Twitterén.

Hiszen ezzel a Pixel és a NiceGaming is lehúzta a rolót, fix ötös egyelőre egyik csapatnál sincs azóta. A GameAgents ötösét sem mondanánk fixnek, camper már el is tűnt a srácok mellől, így tehát lényegében kijelenthetjük:

év végére az idei magyar elit csapatok közül egyiknek sincs fix lineupja!

Érdekes egybeesés viszont, hogy mix jelleggel, fruits néven játszottak egy kupát a csapat nélkül maradt playerek December végén. A felállásuk Barcode, ney, bodito, flash és mustang volt. Vagyis pontosan ugyanaz az 5 ember játszott, amivel év elején kezdett az Orgless. Tökéletes kört írtak le a srácok, mindenki más úton, de csak visszatalált ide, még ha csak egy mix erejéig is.

2017 hozott sikereket és kudarcokat egyaránt, reméljük minden érintett tanult belőlük és 2018-nak már tapasztaltabb CS:GO nemzetként vágunk neki! Hajrá!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva