Counter Strike

5 év alatt most először történt meg: rekord született a CS:GO játékosok számában


A Dota2, a játék 2013-as megjelenése óta rendre lepipálta a CS:GO-t az egy hónap alatt bejelentkezett felhasználók számában. Egészen mostanáig.

2017 decembere több szempontból is horribilis számokat hozott a CS:GO történetében. Egyrészt megdőlt az egy hónap alatt lebukó csalók rekordja, több mint 920 000 cheatert kaptak el.

Kijöttek a decemberi VAC számok, lassan összejön a havi egymillió ban! – gamer.hu

Brutálisan elszaporodtak a csalók a Steam Sale miatt, horrorszámok már januárban is. Egy hónapja még azon szörnyülködtünk, hogy novemberben mennyi embert küldött melegebb éghajlatra közös erővel a VAC és az Overwatch demó rendszere. Az akkori szám annyira magas volt, hogy az érdekesség kedvéért kiszámoltuk mennyit keresne MINIMUM a Valve, ha minden eltiltott újra megvenné a CS:GO-t.

De szerencsére pozitív rekord is dőlt a CS:GO statisztikáiban, életében először a játék ugyanis beelőzte a Dota2 felhasználói bázisát. A Valve két sikerjátékát űzők már pontosan tudják, a két játék folyamatosan mutatja, hány felhasználó játszott az elmúlt hónapban.

2017 decemberében életében először fordult elő a CS:GO-val, hogy beelőzte a Dota2-t.

Egy éve a CS:GO kapcsán még 10-11 millió embert mutatott havonta a mérleg, 2017 végére azonban a 12 milliós határt is átlépte a játék.

Forrás: Reddit

Hiába tehát a rengeteg bug, a millió csaló és régóta ígérgetett update, a játékosszám mégis egyre csak nő! A Dota2 pedig hiába kapott új season rendszert a Matchmakingre, hiába megy a Source2 motor és a Panorama UI a játék alatt, az emberek mégsem kértek belőle decemberben.

Ráadásul nem is éppen hogy előzést láthatunk, kb 550 000 emberrel több CS:GO-zott összesen, mint ahányan Dota2-ztek. És januárban ez a szám csak tovább nőhet, hiszen a Major alatt sokan GOTV-n követik majd a meccseket a játékon belül.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva