Counter Strike

A FaceIT újabb rekordot ért el, töretlen a népszerűsége


2018 és a CS:GO haldoklik típusú emberek még mindig nem tűntek el teljesen, itt egy újabb érv a CS:GO mellett.

2018 egészen biztosan nem az az év lesz, amikor a CS:GO-nak félnie kellene, hiába ott a PUBG, a játék még mindig virágzik, a kínai piacról pedig még mindig fogalmunk sincs, de az biztos, hogy  a PUBG esetén szerepelnek a kínaiak is a statisztikákban, ellenben a Counter-Strike-kal. Milos Nedeljkovic örömmel közölte a hírt, hogy újabb rekordot értek el az aktív felhasználói bázisukkal.

Míg 2017 novemberében 40 000 játékos játszott egyidejűleg a FaceIT-en, addig ez a szám Január elsejére már 50 ezer volt, egy hét múlva pedig hirtelen elérte a 60 ezret is. Persze ebben nem csupán a CS:GO szerepel, de a legtöbben a Counter-Strike-kal játszanak,  a Dota eléggé le van maradva mögötte.

A hirtelen népszerűség mögött a nemzetközi profi ligák állnak, ezek miatt ugyanis egyre többen térnek át az ESEA-ról a FaceIT-re, hiszen így a hazai legjobb játékosok együtt tudnak játszani, emiatt pedig könnyebben tudnak azonos nyelvű csapatok létrejönni. Nekünk magyaroknak is ott a Hungarian Pro League (HPL), illetve már a Challenger és az Amateur ligák is megjelentek, ami hihetetlen népszerűségnek örvend a magyar wannabe pro játékosok körében.

Máris megjött a HPL Amateur, az alacsonyabb szintű magyarok gyűjtőligája – gamer.hu

A FACEIT ingyenes rendszerét használva 128 tickes szervereken, kizárólag magyarokkal és magyarok ellen fejlődhettek, akár egészen a HPL-ig! A Hungarian Pro League kezdeményezést a hazai elit réteg indította el, hogy a FACEIT Pro League mintájára legyen egy magyar változat is. Pontrendszer, meghívásos bekerülés és minőségi meccsek, ahol csapatok alakulhatnak és tehetségeket fedezhet fel a közösség.

Borítókép: FaceIT

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva