Gaming

Kipróbáltuk a legerősebb ingyenes telefonos PUBG klónt – Rules of Survival teszt


Ingyenes PUBG klón telefonra? Van belőle ezer, de milyen lehet a legnépszerűbb?

A PUBG népszerűsége akkora, hogy lassan már minden fejlesztőcsapat próbálja meglovagolni és megpróbálják elkészíteni a saját Battle Royale stílusú játékukat, amit valamikor tényleg sikerült eltalálniuk és egy élvezetes egyedi játék jön létre, erre remek példa a Fortnite. Ám máskor pedig összecsapják az egészet és csupán a játékosokat akarják lehúzni, ezt mi is tapasztaltuk, hiszen a nem csak a telefonokat lepik el a gyenge minőségű klónok, hanem a Steamen is egyre többel találkozunk.

Egyre több PUBG-t másoló kamujátékot adnak ki – gamer.hu

Nincs 30 euród a PUBG-re? Akkor ezeket a játékokat még véletlenül se vedd meg! A Greenlight eltörlése óta még mindig elárasztják az indie játékok a Steam áruházát, de ezen kár csodálkoznunk, hiszen 100 $ befizetése után gyakorlatilag szinte bármilyen játékot feltölthetünk a SA teamre.

Ezúttal a Rules of Survivalra kaptam fel a fejem, ami iOS, Android, PC és Mac-re is elérhető, szóval tényleg bárki ki tudja próbálni, én az iOS verziót teszteltem úgy, hogy pár száz óra PUBG és Fortnite van mögöttem. A játék mérete egész nagy, 657 Mb, ami jelzi, hogy nem olyan gagyi játékkal állunk szembe, emellett pedig ingyenes is, ám az elég hamar kiderül, hogy miért, ugyanis a mikrotranzakciót nem hagytáki ki, így a játékbeli skinekért fizetni kell elég kemény összegeket, ám ha ezek nem adnak semmiféle előnyt.

A karakterünket minimálisan testre tudjuk szabni, a játékmódok között pedig a Solo, Duo ill. Squadot találjuk, illetve a Battle Royale mellett zombi mód is helyet kapott a játékban. Az elején egy trainingbe csöppenünk, amit általában mindig skippelek, ahogy csak lehet, de azért itt jól jött, hiszen elég bonyolult a játék, úgy hogy csak az érintőkijelzőt használhatjuk.

A játék 1:1-ben egy PUBG klón, a házak tervrajzai, a kerítések, de még a fák is szinte ugyan azok, a városok elnevezése pedig a Fortnite-hoz hasonlítanak leginkább. Itt is megcsíp a kék zóna, ha nem érünk be időben, de természetesen boosterekkel és bandage-okkal kihúzhatjuk egy jó ideig. A házakban pont úgy ledobálva találjuk a fegyvereket, viszont ha lelövünk valakit, akkor a loot jól látható, a karácsonyi időszak miatt épp ajándék formát öltött, ami elég veszélyessé teszi a lootolást, hiszen ha egy mozgalmasabb területen kezdünk el lootolni, akkor nincs az, akinek nem tűnne fel egy pirosan pörgő ajándékcsomag.

A játék során ugyan úgy fel kell vennünk armort, de még kiegészítőket is tehetünk a fegyverekre, különböző sightok ugyan úgy megtalálhatóak itt is, nekem 4X-hez volt maximum szerencsém,  ami itt azért nem olyan értékes, mint a PUBG-ben.

Az irányítás először elég furcsa, de amúgy megszokható és utána viszonylag értelmesen lehet kezelni a karaktert. Ami szimpatikus, hogy ha lefekszünk a fűbe, akkor szinte lehetetlen értelmesen célozni, hiszen semmit nem látunk a fűtől, emiatt kevés camperrel találkoztam, ja igen, FPS módban zoom mellett tudunk lőni, ha pontosabb találatokat szeretnénk, közelharcra persze lehetetlen így lőni, de ez PUBG-be is így van. Az út mellett itt is találhatunk különböző járműveket, mondjuk egy Ferrarira hajazó sportkocsi nem épp realisztikus és az irányítás is elég érdekes, de legalább ezt is kipipálhatjuk.

A játék viszont nem igazán okozott nagyobb kihívást soloban, első próbálkozásra meglett a csirkevacsi, de azért látszott a játék során, hogy sokan bajlódnak az irányítással, na meg mellékesen nem valami logikusan gondolkoznak, de nem is tudom őket hibáztatni, hiszen egy telefonos játék esetén nem fog tryhardolni az ember. A pálya nekem szimpatikus volt, elég loot lelőhely van szétszórva, a fegyverek mennyisége és testre szabhatósága pedig plusz pont. Tudott meglepetéseket okozni és izgultam a végén ugyan úgy, mintha a gép előtt ültem volna. Az egész játék viszont elég nagy másolás, látszik hogy nem igazán volt a fejlesztőkenk saját ötlete, ezért pénzt én biztosan nem költenék erre a játékra, viszont bátran ajánlom mindenkinek, aki egy könnyed meccset akar játszani hátradőlve, de azért mellette taktikázna is.

7/10

Elérhető platformok: iOS, Android, PC, Mac

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva