Counter Strike

Major esélylatolgatás – Kik juthatnak ki a kvalifikációs szakaszból?


Kire érdemes fogadni. vagy szurkolni a meccseken? Vagy csak kíváncsi vagy, hogy szerintünk kik lesznek ott a következő körben? Minden válasz odabent.

A válasz röviden: bárki. Lehet egy topcsapatnak nagyon rossz napja, és előkerülhetnek ritkán hallott nevek, hogy tovább menjenek a következő fordulóba. Főleg azért lehet erre esély, mivel svájci rendszer szerint fog lezajlani a tornának ez a szakasza, vagyis mindenki addig játszik, amíg nem lesz 3 win vagy 3 lose a neve mellett. Ez pedig inkább a kis csapatoknak előny, meglephetik a nevesebb együtteseket. Haladjunk szépen sorban a csapatokkal, az abszolút esélyesek, a lehetséges továbbjutók, és a “-papíron-” kiesők sorába.

A cikk végén ott lesznek persze Sn0w, illetve Hemi tippje is illetve a közvetítés részletei.

Mert nem maradtok magyar kaszt nélkül, az tuti. A gamer.hu csapata elhozza nektek a magyar streamet, érdemes lesz figyelni, ugyanis lesz ingyenes láda drop is! Lássuk most az esélyeket, kinek érdemes szurkolni, kire érdemes fogadni!

16-ból 8 csapatnak adott a lehetőség a továbbjutásra:

Abszolút esélyesek

  • FaZe (világranglista: 2. hely): Van itt pár csapat, akikről nem is értenéd, mit keresnek itt. Ilyen a FaZe, mostanában a világ második legjobb csapataként számon tartott európai all-star gárda. Hogy miért csak itt lébecolnak? 2017 júliusában még egy másik lineup vett részt az előző majoron, ahonnan az utolsó helyeken távoztak, így csak az eddig Major Kvalifikációra kaptak meghívást. Valószínűleg gyerekjáték lesz innen kijutniuk, több betűt nem is pazarolnék rájuk.
  • Space Soldiers (világranglista: 23. hely): Az európai minorról elsőként jutottak ki. Nagyon meggyőző játékukkal mindenkit lenyűgöz a török csapat, akiknek nevét nem sokan ismerték 1 évvel ezelőtt. Akár a Champion állomásban is előkelő helyezést érhetnek el, érdemes lesz rájuk figyelni, kiemelt szereplőnek XANTARES-t és Calyx-ot jósolnánk.
  • Na’Vi (világranglista: 14. hely): Mondanom sem kell, ők is az előző Majoron mutatott gyenge teljesítmény miatt vannak a kvalifikációs szakaszban. Mióta Guardian kilépett a  teamből, kicsit megváltozott a csapat. Nem is hallottunk olyan sokat róluk, azonban az utóbbi pár hónapban ismét előjött a nevük a topcsapatok listája felé araszolva. A játékosokat ismerve nagyon rákészülnek a versenyre, de ki nem? Újra láthatjuk majd a Na’Vi-t a régi fényében tündökölni? Zeus és s1mple először játszanak együtt Majoron, ebből valami jó sülhet ki.
  • Cloud9 (világranglista: 5. hely): Végül, de nem utolsó sorban az egyetlen amerikai a tuti esélyeseknél. Bár előkelő helyen állnak a HLTV-s világranglistán, a teljesítményük kicsit inkonzisztens mostanság. Ők is a már sokat emlegetett nyári Major után cseréltek embert, ráadásul kettőt. Reméljük, hogy most jobban fog sikerülni a csapatnak a torna.

Lehetséges továbbjutók:

  • G2 (világranglista 7. hely): Nagy a csend mostanában a srácok körül, a Blast.Pro óta nem hallottunk róluk. Esélyes, hogy azóta is erre az eventre praccolnak? A francia scene kicsit hasonlít a magyarhoz, ott is sok a csere. Sokszor nagyon hasonló felállások születnek újjá, ez a csapat is a Major-győztes EnvyUs lineupra üt. Az egykori no.1 AWP-s vajon megmutatja, hogy mire képes, vagy már letűnt az ő kora?
  • EnvyUs (világranglista: 15. hely): Őket sem a legstabilabb csapatok között szokás emlegetni. Bár ez a lineup szinte 1 éve együtt van, ami lássuk be, szép teljesítmény, főleg francia viszonylatokban. Ennek ellenére az előző majorra nem sikerült kikvalizni, a minorról is csak másodikként érkeztek, illetve túl sok mindent nem tudnak felmutatni 2017-ből, ez okot adhat az aggodalomra, majd elválik.
  • Mousesports (világranglista: 8. hely): Majdnem az abszolút esélyesek táborát erősítik, jól játszanak mostanában. Bár ők is az előző Majorról érkeztek ide és azóta két embert cserélt a csapat, elég ügyesen játszanak, bőven van bennük potenciál.
  • Liquid (világranglista: 17. hely): Nem megy túl jól a szekér, mostanában folyamatosan lossolnak a srácok. A Cloud9 is 2:0-ra verte őket, ebben a cikkben bennük bízom legkevésbé, mivel 2017-ben sem sikerült eredményeket virítani, attól félek, hogy most sem lesz ez másképp.
  • FlipSid3 (világranglista: 96. hely): Nem játszanak jól mostanság, bár a legutolsó hltv-s meccsük november elején volt, ezért nem temetném őket. Ezek a srácok mindig ott kullogtak a ranglisták végén. Néha előkerültek egy-egy komolyabb győzelemmel, majd megint eltűntek egy évre. Olyan nevekből áll fel a lineup, akik a WESG Barcelonai kvalifikációján igencsak erősen képviseltették magukat. A hosszabb szünet miatt, ha rendesen ráfeszültek továbbjuthatnak, csak rajtuk múlik.
  • Renegades (világranglista: 20. hely): Az ausztrál srácokkal azért nehéz számolni, mivel többnyire amerikai- vagy ausztrál csapatok ellen játszanak. Néha látjuk őket európai együttesekkel is mérkőzni. A teljesítmény itt is ingadozó, de mutatták már meg magukat győztesként a Cloud9 vagy a G2 ellen, itt is bármi kisülhet!
  • Misfits (világranglista: 13. hely): Ha olyan kedvük van és odateszik magukat, simán kint lehetnek. Ha úgy játszanak,  ahogy ezt a HellRaisers, vagy a North ellen tették, nem lesz ellenfelük. Azon kevés csapatok között említeném egy lapon, akik jól játszanak Nukeon. Ha esetleg kikapják, övék a BO1, ezért kell ellenük fixen bannolni.

A többi csapatot említeném a “-papíron-” esélytelennek a többi nagyobb szervezet miatt. Az AVANGAR, Flash, QBF, Sprout és Vega Squadron persze nem rossz csapat, de brutálisan erős ellenfeleik lesznek a keleti régióból érkezőknek. De ki tudja?

Lehet, hogy ők hozzák el a meglepetést, és a FaZe-t porba tiporva veszik majd át a győzelemért járó trófeát…, de valljuk be, erre csekély esély van.

Ahogy ígértem, jöjjenek a többiek tutijai:

  • Hemi tuti továbbjutói: FaZe-Na’Vi-G2-Cloud9
  • Snow továbbjutói: Misfits-Cloud9-FaZe-Na’Vi-Liquid-EnvyUs-Renegades

Hemi félős volt, csak a tutira ment, Snow pedig “make NA great again” stílusban tippelt, szóval van itt minden. Találkozunk a magyar közvetítésen, mindennap 16:00 és 02:00 között a GamerhuTV csatornán!

A rektorálást köszönöm kuLinak.

 

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva